Hava Durumu

AK Parti’de üç dönem kuralı deliniyor mu?

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2015 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2015 08:07
Aylardır AK Parti’de tartışılan üç dönem kuralı gereği siyasete veda edecek bakan ve milletvekilleri yasağın kaldırılmasını istiyor.
3 dönem kuralının kaldırılmasına ilişkin en somut gelişme, içlerinde kurala takılan bakan ve milletvekillerinin bulunduğu grup bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmişler.
Üç dönem yasağının partinin geçmiş ile geleceği arasındaki bağı kurmak için bazı isimlerin siyasete devam etmesinin önemine dikkat çekilen görüşmede Erdoğan, konunun Başbakan’la konuşulup onun karar vermesi gerektiğini söylemiş.
Siyasi kulislerde bunlar yüksek sesle konuşulurken
parti tüzüğü gereğince siyasete bir dönem veda edecek içlerinde Bülent Arınç, Faruk Çelik, Cemil Çiçek, Beşir Atalay, Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ, Sadullah Ergin, Ali Babacan gibi bakanların da bulunduğu 68 kişi, adaylık başvurusunda bulunmadı.
Kuralın değişmesi yönünde Başbakan Davutoğlu’ndan onay çıktığı takdirde nihai listelerin YSK’ya teslimi için verilen son gün olan 7 Nisan’a kadar, bu isimlerden öne çıkacakların adaylık için başvuru olanağı bulabileceği konuşuluyor. 

Bursa sevdalısı aday adayı

Aday adaylarına yer verdiğimiz köşemizin bugünkü konuğu Bursalılar’ın yakından tanıdığı bir isim olan Dr. Mustafa Esgin.
AK Parti İl Yönetimi’nde aktif görev aldıktan sonra Nilüfer Belediye başkan adayı da olan Esgin’le bu kez de milletvekilliği adaylığı konusunda bir araya geldik dün.
Mustafa Esgin, Nilüfer’de başkanlık yarışını kaybetti kaybetmesine ama o bildiğimiz performansından anlaşılan o ki hiçbir şey kaybetmemiş…
Aynı heyecan, aynı azim ve gülen yüzüyle hedeflerini anlattı bizlere.
Zaten söz konusu Bursa olduğunda her platformda karşımıza çıkan Mustafa Esgin bence, kentimizi TBMM’de temsil edebilecek bilgi ve deneyime sahip donanımlı isimlerden biridir.
Her dönemde, her konuda ülkemizin en önemli değerleri arasında yer alan Bursa’nın bu başarısının Ankara gündemine daha fazla taşınması gereksinimini savunan Esgin’in, bunun da güçlü bir Bursa lobisi oluşturulmasıyla gerçekleşebileceği yönündeki düşüncesine biz de katılıyoruz.
Gerçekten de, kentimizin siyaseten en önemli eksikliklerinden biri de oluşturulamayan lobisidir.
Bursa sevdalısı Esgin’in şehrimiz adına bu eksiği gidermeye yönelik lokomotif oluşturabileceğine inanıyorum.

Hedefinde bakanlık var 

Adaylık yarışına AK Parti’nin bayan kontenjanından girmek isteyen 36 isimden biri de Öznur Yağcı.
Eğitimin ömür boyu olmasına inananlardan olan Yağcı, İrem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Genel Müdür olarak görev yapıyor.
Öznur Yağcı, siyasete girme gerekçesini şu sözlerle ifade ediyor;
“Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gerçekleştirdiği önemli devrimlerden sosyal devlet uygulamaları, sosyal devletin sahip olması gereken mekanizmalar ve çalışmalar noktasında 30 yıllık tecrübemi siyasete taşıma arzusu ile milletvekili aday adayı olmaya karar verdim”
Aldığı yüksek eğitim nedeniyle, 17 yaşından bu yana ihtiyaçlı gruplarla çalıştığı için ülkemizdeki aile yapılaşmasını bildiğini söyleyen Öznur Yağcı, Aile ve Politikalar Bakanlığı yapabilecek bilgi ve deneyime sahip olduğunu belirtiyor.
Aday adaylığı heyecanından da anlaşılacağı gibi idealist bir yapıya sahip olan Öznur Yağcı, AK Parti İl Başkanlığı’nın çeşitli birimlerinde yöneticilik yapması, hedefinin yolunda avantaj olabileceğini düşünüyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.