Hava Durumu

AK Parti'de yeni trend büyükşehir adayı

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2017 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.08.2017 07:59

Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sıkça dillendirdiği teşkilatlardaki değişim hareketi Bursa'da da tüm hızıyla sürüyor.
Önce yeni kabinede sürpriz denilebilecek isim olan Hakan Çavuşoğulu'nun başbakan yardımcısı olmasıyla başlayan, İl Başkanı Cemalettin Torun'un görevinin sonlandırılıp yerine muhtemelen Önder Matlı'nın getirilmek istenmesiyle süren değişim süreci hız kazanmıştır.
Bundan sonra AK Parti'de yeni trend konusu hiç şüpheye yok ki Büyükşehir Belediye başkan adayının kimin olacağı yönünde olacaktır.
Hükümetin kabine değişikliğinde görüldüğü üzere Bursa özelinde il başkanlığı sürprizinin, Büyükşehir Belediye başkanı adaylığı için de geçerli olup olmayacağını hep birlikte göreceğiz.
Zira şimdiden ortaya atılan isimlerin bir hükmü yok.
Çünkü AK Parti'de kişilerin değil Genel Başkan Erdoğan'ın işaret ettiği isim aday olacaktır.
Tıpkı il başkanlığı adaylığı gibi.

*Necati Polat sürprizi mi?

İl Başkanı Cemalettin Torun'un, yeni döneme dair feragat etmesinin ardından gözler AK Parti'de, kimin il başkanı olarak atanacağına çevrildi.
Bugün ya da yarın "istişare" için Bursa'ya genel merkez yöneticilerinin gelmesi beklenirken, bazı isimlerin de adı sıkça geçmeye başladı.

Bu isimlerden biri de mevcut il yöneticisi Necati Polat. Geçmişte Refah Partisi döneminde de yöneticilik yapan Polat'ın bir özelliği de, mevcut il yönetiminde, yeni döneme dair değerlendirilebilecek tek isim olarak adının geçmesi.

*Basın toplantılarındaki seviyesizlik

Cemalettin Torun'un önceki gün düzenlediği basın toplantısı kendini gazeteci zannedenlerin istilasına uğramıştı.
Menfaatleri uğruna ya da birilerine yaranmak doğrultusunda davranışlarda bulunup daha sonra da sosyal medya üzerinden iki satır not yazıp paylaşmayı gazetecilik zannedenlerin aslında amacı "Nasıl olsa Torun gitti!" diyerek kinlerini göstermektir.
Göreceksiniz bu kişiler atanacak yeni il başkanının önünde de taklalar atıp methiyeler düzeceklerdir.
İşte bu yüzdendir ki uzun süredir basın toplantılarına bu işi gerçekten meslek olarak yapan gazetecilik kriterlerine sahip meslektaşlarımız, meslek büyüklerimiz katılmaz oldu.
Sebep, Torun'un toplantısında da görüldüğü gibi seviye düşüklüğü yüzündendir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.