Hava Durumu

AK Parti Kestel’de nihayet başkan adayını buldu

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2014 07:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2014 07:20
AK Parti Kestel İlçe Kongresi, başkan adayı konusunda yaşanan belirsizlik nedeniyle yapılamamış ve ertelenmişti.
Son olarak dün genel merkeze çağrılan dört isim arasından nihai başkan adayı belirlendi.
Böylece AK Parti Kestel İlçe başkan adayı genel merkezin onayı ile Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Üyesi, Kestel Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Necmettin Ekinci oldu.
Siyasette ve belediyecilikte donanımlı olan Ekinci’nin ilçe başkan adaylığı sürecinin ilginç bir de hikayesi var…
Şöyle ki;
Necmettin Ekinci, 30 Mart seçimleri öncesi Nazif Aydın belediye başkan aday adayı olunca yerine görevlendirilecek ismin belirlenmesi için genel merkeze çağrılan üç adaydan biriydi.
Ama Mehmet Gürel ilçe başkanlığına atanan isim olmuştu.
Sekiz ay sonra AK Parti Kestel İlçe Olağan Kongresi için mevcut başkan Gürel, aday olmak istemiş ancak il başkanlığınca bu isteği uygun görülmemişti…
Bu gelişmenin ardından tekrar yeni ilçe başkanı arayışı için genel merkeze çağrılanlar arasında Murat Ay, Nesri Demir ve Necmettin Ekinci de vardı.
Genel merkezin huzuruna çıkan üç isim arasından Murat Ay, yapılacak kongrede başkan adayı olarak Bursa’ya dönmüştü.
Dönmüştü dönmesine ama Murat Ay’ın ilçe başkan adayı yapılması teşkilat tarafından kabul görmeyince adaylığı genel merkez tarafından geri çekildi.
Bu gelişme üzerine 7 Aralık’ta planlanan kongre de 21 Aralık’a ertelenmek zorunda kalındı.
Genel merkez, yeni başkan adayını belirlemek üzere çarşamba günü de Fatih Aydın, Fikri Hafızoğlu, Önder Tanır ve yine tanıdık bir isim olan Necmettin Ekinci’yi Ankara’ya davet etti.
Son olarak yapılan değerlendirme neticesinde işte o tanıdık isim olan Necmettin Ekinci ilçe başkan adayı oldu. Ekinci’nin başkan adayı olması ilçede bazı tabuları da yıkmıştır.
Zira, nereden nereye nasıl getirildiğini unutup bazı kişileri hakir görenlere, Necmettin Hoca’nın başkan adayı yapılması tam ders niteliğinde olmuştur.

Temelli’nin helalleşme
turunda anlamlı buluşma


 Temelli, pazar günü sona erecek AK Parti İnegöl İlçe Başkanı göreviyle ilgili veda ziyaretlerini sürdürüyor.
Sivil toplum dernekleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi partilere ziyaretler yapan Temelli’nin son durağı Saadet Partisi olmuş.
İki dönem yaptığı ilçe başkanlığı süresince kendisine en çok muhalefetlik görevini yapan Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Ertan Sütçü’yü ziyaretinde geçmişe dönük tüm kırgınlıklar ortadan kalkmış.
Bu ziyarette ilginç bir anlaşma da ortaya çıkmış.
Bülent Temelli, her seçim öncesi özellikle SP ile centilmenlik anlaşması yaptıklarını açıklamış.
“Seçim yasaklarının da ötesinde biz kendi aramızda centilmenlik anlaşmaları yapardık. Bundaki amacımız seçim süresindeki söylemlerimizde birbirimizi eleştirirken kırmamaktı. Bunu da başardığımızı düşünüyorum” diyen
Temelli, bir de itirafta bulunarak SP’nin muhalefet noktasında yaptığı ikazlarıyla kendilerine çok yardımcı olduklarını söylemiş.
Bir nevi helalleşme niteliği taşıyan ziyaretin sonunda Sütçü, Temelli’ye Erbakan Hoca’nın, ‘Davam’ adlı kitabını hediye etmiş.
Siyasette pek de alışık olmadığımız bu gibi ziyaretlerin daha sık olmasını arzuluyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.