Hava Durumu

AK Partili vekiller eylem planı hazırlığı

Yazının Giriş Tarihi: 04.07.2015 09:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 09:02
7 Haziran seçimleri öncesi deyim yerindeyse partisine oy kullanması için kapı kapı dolaşan siyasetçilere sorunlarını anlatma fırsatını bulan vatandaş, şimdi verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyor.
Dün ziyaretimize gelen AK Parti Milletvekili Av. Zekeriya Birkan’a bu beklentileri hatırlattım.
Şu sıralar hükümetin kurulmasına yönelik Başkent’teki gündemin yoğunluğuna rağmen AK Partili Bursa milletvekilleri olarak kısa ve orta vadede kentin geleceğine yönelik eylem planı hazırlığı içinde olduklarını söyledi.
17 ilçeyi kapsayan bu eylem planının ilk maddesini kaçak yapılar oluşturuyor.
Yasalarda açıkça kaçak yapılara karşı ciddi cezai yaptırımlar olmasına rağmen kaçağın önüne halen geçilemiyor olması sosyal bir sorun olarak karşımıza çıkmaya devam etmektedir.
Sorunun çözümü için sadece yasal düzenlemeler değil formüller de bulunması şart.
Böylece hem insanlarımızın mağduriyeti önlenmeli hem de sorun çözümlenmeli.
Tıpkı kentimizin bazı bölgelerinde var olan 
kaçak yapıların öncelikle kentsel dönüşüm kapsamına alınıp çözüm üretmemiz gereklidir diyen Birkan, meseleye şöyle bir yaklaşım getiriyor:
“Seçim maratonu boyunca halkın nabzını tutmamızla beraber aynı zamanda sorunların aktarılmasında da birinci elden bilgi sahibi olduk. En kısa zamanda gerek yerel gerekse parlamentoda bu soruna çözüm bulmak da önceliğimiz olacaktır. Bunun için AK Partili vekil arkadaşlarımızla birlikte meşru boyutta çözüm arayışı hizmet önceliğimizi oluşturuyor”
Nitekim de, kaçak inşaatını yapıp bitirmiş kullanmaya başlamış vatandaşın evini yıkmak çözüm değil elbette.
Bunun için AK Partili milletvekilleri, bayram sonrasında belediye ve ilçe başkanları ile muhtarlarla bir araya gelerek eylem planını harekete geçirmeye hazırlanıyor.

Emekliye konut müjdesi

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yardımcısı Ahmet Avcı’yla geçtiğimiz hafta kutlanan Emekliler Günü nedeniyle Türkiye Emekliler Derneği Gemlik Şubesi’ni ziyaret etmiş.
Başkan Yılmaz, günlerini kutladığı Gemlik Şube Başkanı Ömer Şimşek ve yönetim kuruluna bir de müjde vermiş.
Bir süredir ilçeye TOKİ aracılığıyla yapılması planlanan bin 100 konutla ilgili çalışmaların devam ettiğini dolayısıyla da emeklilere de yüzde 10’luk kontenjan hakkı tanıyacaklarını söylemiş.
Başkan Yılmaz, “Emekçi de, emekli de bizim emekçimiz, bizim emeklimiz” diyerek, devletin her kurumunun yasalar ve güçleri oranında toplumun her kesimine sahip çıkması gerektiğine vurgu yapmış.
Emekli olup da ev sahibi olamamış emeklilerimize böyle bir kontenjanın sağlanması daha doğrusu fırsatın tanınması diğer belediyelerimize de örnek olmalıdır.
Unutmamalıyız ki, geçmişin emekçisi bugünün emeklisi bu ülkeye vergileriyle en büyük desteği sağlamışlardır.
Tek endişemiz, bugün verilen sözlerin yarın unutulmamasıdır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.