Hava Durumu

Anahtar teslim meydan ihalesi

Yazının Giriş Tarihi: 29.07.2017 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.07.2017 07:58

Yaptıkları çalışmalarla ilklerin yaşandığı, model projelere öncülük eden İnegöl Belediyesi, şimdi de belediyecilik hizmetleri anlamında öne çıkacak vizyon bir projeyi başlattı.
İnegöl Belediyesi'nin ilçeye yapacağı en önemli hizmetlerden biri olacak Kent Meydanı ve Hizmet Binası projesi, uluslararası boyutta açılan yarışmayla belirlenmişti.
Kapalı alanlarla birlikte toplamda 50 bin metrekareden oluşan projeyi incelediğimizde, günlük yaşamı kolaylaştıracak yeşil alanları bol, bilindik klasik binaların dışına çıkılıp ilçede olmadığı gibi çevresine değer katacak mimari tarzında çağdaş yaşamın gereksinimiyle fark yaratacak her ayrıntı düşünülmüş.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, projeyi anlatırken:
"Hayalimizi gerçekleştiriyoruz, heyecanımızı mazur görün" vurgusunu yaparken de projenin, tüm etapların tamamlanıp hizmete girdiğinde yılın 12 ayı hareketliliğin yaşandığı, vatandaşların gelip önünde selfie çektireceği güzellikte meydan ve belediye binası olacağını belirtiyor.
Her zaman söylüyoruz...
Kenti yönetenlerin heyecanı ve de vizyonu olmalı ki, hayallerini hayata geçirebilmeliler.
Projenin mali boyutu hakkında da bilgiler veren Başkan Aktaş, anahtar teslim 49 milyon liraya ihale edilen paranın 35 milyon lirasının İller Bankası'nca kredilendirildiğini ve meydanın 2018 Ekim ayında hizmete gireceğini söylüyor.
Nitekim gelişmiş şehirlerde en çok ilgiyi çeken meydanlar ve çevresi olduğunu düşünürsek bu proje, vizyonu ve dünya görüşü dar belediye başkanlarımıza inşallah örnek olur.

Başbakan yardımcısının küs olduğu başkan kim?

Siyasette kimin ne zaman nereye geleceğini kestirmek pek de mümkün değil.
Tıpkı AK Parti Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'nun yeni kabinede Başbakan Binali Yıldırım'ın yardımcılığına getirilmesi gibi.
Kulağımıza gelen bilgilere göre Çavuşoğlu'nun kentimizdeki bir belediye başkanıyla aralarının bozuk olduğu yönünde.
Başbakan yardımcısı ile belediye başkanının arasında geçen tartışmaya tanık olan veriler de var. Konunun detayına girmek istemiyorum ama özetle, söz konusu arazinin belediye tarafından satılmak istenmesi ve Çavuşoğlu'nun da bu duruma karşı çıkan muhtar ve mahalleliden yana çözüm aramak istemesiymiş.

Mudanya'da şenlik başlıyor

Mudanya Belediyesi'nin ilçenin önemli tarım ürünlerinin tanıtılması amacıyla geleneksel hale getirdiği etkinliklerden biri olan Tirilye Zeytin Şenliği yarın başlıyor.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na kadar sürecek etkinliklerde Mudanya'nın üç karası olarak bilinen siyah zeytin, kara incir ve siyah üzümün tanınırlığının daha fazla kitlelere duyurulması amaçlanıyor.
Şenliğin ilk günü, "En iyi zeytinyağı ve zeytin yarışması" ile uzmanların konuya ilişkin gerçekleştireceği panel düzenlenecek.
Aynı gece de Coşkun Sabah konseri var.
Zamanı olanlar için kaçırılmaması gerektiğini düşünenlerdenim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.