Hava Durumu

Atatürk Stadı’yla helalleşmek…

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2016 01:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2016 01:25
Çocukluğumun, gençliğimin sevdasıydı Bursa Atatürk Stadı.
Hafta sonlarını sabırsızlıkla beklerdik Atatürk Stadı’nda bir bilete iki maç izlemek için.
Bugünkü gibi hakemin çalan başlama düdüğüyle değil 3-4 saat öncesinden girerdik aksi takdirde yer bulamazdık kartonun dahi kıymetli olduğu tribünlerde.
İlk maç PAF takımın karşılaşmasını izler Ercüment Şeftalioğlu ve Hasan Bora’nın geleceğin Bursaspor’unu yarattığı gençleri gururla izler alkışlardık tribünlere çağırarak.
Hiç unutulur mu, amigo Yaşar ağabeyimizin maç öncesi Fikret ağabeyle saha içine inip birlikte “Bir baba hindi hey Allah” tezahüratlarıyla taraftarı nasıl da coşturduğunu.
Mümkün mü unutmak…
Gazeteye giderken her gün önünden geçtiğimiz Atatürk Stadı’na şu sıralar dönüp bakasım gelmiyor.
Çünkü çocukluğumun, geçliğimin sevdasının her geçen gün biraz daha yıkılıp, yok olmasına gönlüm razı gelmiyordu.
Dün son bir kez Atatürk Stadı’na veda etmek için oradan geçerken aracımı park edip ‘yeni kale’ tribününün yıkılan beton parçalarının üzerinden atlayarak tepeye kadar çıktım.
Kapalı hariç tüm tribünlerin yıkım çalışmaları sürüyordu.
Uzun uzun baktım öylece.
Yeşil beyazlı renklere gönül verenlerin yaşam biçimi olmuş Bursaspor’un burada oynadığı maçlar film şeridi gibi gözlerimin önünden akıp gitti.
52 yıllık geçmişinde yazdığı destanlarla gururumuz olan bazen de hüzünlendiren hele ki o ezber bozan şampiyonluğumuza şahitlik eden Atatürk Stadı’na veda vaktinin geldiğidir beni bu denli hüzünlendiren.
Yıkılması iyi mi oldu, kötü mü oldu diye düşünmek içimden gelmiyor.
Çünkü yeşil beyazlı renklere gönül vermiş binlerce kişiden biri olarak, iyi günde kötü günde hep Bursasporumuzun daha iyi olmasından yana taraf olduk.
Umudumuz, geçmişimizin geleceğimize bu kez de Timsah Arena’da ışık olması dileğimizle Atatürk Stadı’nı bundan böyle anılarımızda hep canlı tutacağız.
Çünkü bu şehrin gururudur Atatürk Stadı.

Gürsu-Gemlik bağlantı yolu onarılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gürsu Dışkaya’daki TOKİ konutlarında oturan vatandaşların ulaşım sorununa çözüm getirmek amacıyla Gürsu ve Gemlik’i birbirine bağlayan 10 kilometrelik yolda genişletme çalışması başlattı.
Sadece Gürsu değil kentin doğu bölgesinin bir kısmının da Gemlik yönüne gidecek olması halinde şehir içi trafiğine girmeden bu yolu kullanabilecek olması açısından da önemlidir.
Bu yolu şayet kullanırsanız Katırlı Dağı’nın ardındaki güzellikleri görme fırsatını da bulmuş olacaksınız.

Gereksiz ilaç kullanmada birinciyiz

Yanlış ilaç kullanımının halk sağlığı sorunu haline gelmesi üzerine Sağlık Bakanlığı, “Akıllı ilaç kullanımı” konusunda toplumu bilinçlendirme çalışmalarına başladı.
Kentimizde de bu konuda Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen toplantıda hekimler bilgilendirildi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, akılcı olmayan ilaç kullanımı hastalıkların tekrarlanmasına, beklenmeyen etki görülme sıklığının artmasına ve tedavi maliyetlerinin artmasına neden olduğunu söyledi.
Nitekim de Avrupa’da en fazla antibiyotik reçete edilen ülkeler arasında birinci sırada olmamız bu konuda ciddi adımların atılması gerekliliğini ortaya koymaktadır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.