Hava Durumu

Atığını ayır, Orhangazi’ni kayır

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2014 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2014 07:25
Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum.
Kentimizin 17 ilçesi arasında sosyal projeleriyle dikkatimizi çeken ilçelerden biri de Orhangazi’dir.
İlçe halkının sosyal yaşamına katkı sağlayacak etkinlikler, festivaller ve eğitici projelerin hayat bulması insanların birlik ve beraberliğini de pekiştiriyor.
Mesela, yapılması planlanan projeye başta belediye, kaymakamlık, kamu kurumları, Ticaret ve Sanayi Odası ile tüm sivil toplum kuruluşlarının sahip çıkmasıdır.
Son olarak da Orhangazi Ticaret Sanayi Odası’nın önderliğinde geri dönüşüm konusunda halkın bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalardır... 
Orhangazi’ye gönül vermiş kişilerden oluşan Proje Destek Ekibi’nce, bir süre önce duyurusu yapılan, “Orhangazi’de Geri Dönüşüm” slogan yarışması sonuçlandı.
Hasan Harman’ın, “Atığını Ayır, Orhangazi’ni Kayır” sloganının birinci seçildiği yarışmanın amacı, gelecek nesillerin en önemli sorunu geri dönüşüm konusunda daha duyarlı olmalarını sağlamaktır…
Konuya ilişkin düzenlenen gecede, Proje Destek Ekibi temsilcileri, katılımcılara aktardığı basit ama çok önemli şu üç örneği sizlerle paylaşmak istedim.
“Mesela döner ayran yedikten sonra çöpünü ayran kutusuna sıkıştırıp atmak yerine, ikisini de ayrı ayrı geri dönüşüm kutularına attığımız takdirde bunlar tekrar geri kazanılabiliyor” 
Örneklerden bir diğeri de şöyle;
“İznik Gölü’nün yüzlerce yıl daha temiz kalmasını sağlayabilmek hepimizin elinde. Kızartma yağlarının 1 litresinin lavabolara dökülmesi yüzünden 1 milyon litre su kirlenmektedir. Lütfen kızartma yağlarını dökmeden önce bir kez daha düşünün”
Bir diğer örnek de;
“1 ton kağıdın geri dönüşümü demek 17 adet ağacı kurtarmak demektir”
Sonuç olarak…
Orhangazi sevdalısı kişilerin bir araya gelerek, “Atığını Ayır, Orhangazi’ni Kayır” projesinin daha geniş kitlelere yayılması için herkesin destek vermesi isteniyor.
Unutmayın ki;
Tüm bunlar gelecek nesillerimizin daha temiz çevre dolayısıyla da daha yaşanabilir Orhangazi bırakabilmek adınadır.

İznik’te kılıçlar çekilmiş!

Bize aktarılanlara göre mesele şöyle;
İznik’te Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında hiç de hoş olmayan durum ilçede günün konusu olmuş.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında programda yer almasına rağmen kaymakamlık oluru ile gösteri yapmasına izin verilen Yıldırım Belediyesi Kılıç Kalkan Ekibi tepki görmüş.
Mesele;
İznik Kılıç Kalkan Ekibi varken, niçin ilçe dışından aynı gösteriyi yapan başka bir ekibin davet edilmesidir.
Bu durum İznikliler arasında hoş karşılanmamış.   
“Bizler kıyaslanacak ya da alternatif olacak bir ekip değiliz. Kutlama programında iki ekibin aynı gösteriyi yapması nasıl açıklanabilir”
Diyen İznik Esnaflar Odası Başkanı ve İznik Mehteran Takımı ile Kılıç Kalkan     Ekibi’nin kurucusu Kadir Akçaalan pekala haklı…
İlçeyi yurtdışında da büyük bir özveriyle tanıtım görevini üstlenmiş İznik Kılıç Kalkan Ekibi yönetimine bu yapılan yok saymaktır.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.