Hava Durumu

“Bağışlayın, bedeniniz tıp eğitiminde yaşasın…”

Yazının Giriş Tarihi: 26.10.2016 04:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.10.2016 04:56
Gelen mail’de aynen şöyle soruluyordu:
“İnsan vücudunu sadece modeller, fotoğraflar üzerinden görmüş bir hekime muayene olmak, böyle bir cerrah tarafından ameliyat edilmek ister misiniz?”
Aslınca cevabı içinde bir soru olduğunu düşünürsek kimse böyle bir şeye evet demek istemez elbette.
Şimdi bu sorunun niçin sorulduğuna birlikte bakalım...
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı, geleceğin hekimleri tıp öğrencilerinin insan bedeni üzerinde çalışma yapmadan mezun olmasını önlemek için kadavra bağışının önemine dikkati çekmek istemiş.
UÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İhsaniye Coşkun ve Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Şendemir, insan bedenini kadavra olarak bağışlama konusunda toplumsal duyarlılığı artırma çabasındalar.
Ülkemiz yaşarken organ bağışı konusunda belli bir seviyeye geldiğini söyleyebiliriz.
Ancak öldükten sonra bedeni bağışlamak konusunda yetersiziz.
Nitekim, tıp öğrencilerimiz anatomi dersinde insan vücudunu ne kadar iyi tanırsa öğrenirse, mesleğinde o kadar başarılı olacaktır.
 Türkiye’de kadavra ihtiyacının çok büyük oranda kimsesiz ve sahipsiz ölülerin tıp fakültelerine verilmeleriyle karşılandığını ancak savcılar ve belediyeler bu konuda sorumluluklarını yerine getirmedikleri için ülkemizde kadavra ihtiyacı had safhadadır.
Bu yüzden de ABD’den 120 bin liraya  kadavra ithal etmek zorunda kalınıyor.
Oysa ülkemizdeki imkanlar gereği gibi değerlendirilebilse ithalata gerek kalmayacaktır.
Vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmek önemli.
Unutulmamalı ki, eğitime yapılan hizmet kutsaldır.

Başbakan’dan fuar merkezine destek istediler

Mobilya sektöründe ülkemizde söz sahibi olan İnegöl’de fuar organizasyonlarına ev sahipliği yapacak mobilya fuar merkezi için girişimler başkente uzanmış durumda.
MODEF Başkanı Yavuz Uğurdağ, AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin ile birlikte geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım’ı Meclis’te ziyaret ederek ilçeye yapılacak fuar merkezi hakkında bilgi vermiş destek istemişler. Başbakan’dan talep edilen destek meselesi, içinde Hüseyin Şahin varsa bu iş olmuş demektir...

İTSO, üyelerine Ar-Ge Reform Paketi’ni anlatacak

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren yönetmeliklerle uygulama şartları kesinleşen Ar-Ge Reformu Paketi hakkında üyelerini bilgilendirecek.
Bugün yapılacak bilgilendirme toplantısında paketin sanayi kuruluşlarına getirdiği yeni fırsatlar anlatılacak.

Kumlalı ‘Taylan Biraderler’in başarısı

Muhteşem Yüzyıl, Yabancı Damat, Kara Yılan gibi dizilerin yönetmenliğini yapan ‘Taylan Biraderler’ olarak anılan Durul ve Yağmur Taylan kardeşler Kanal D’de yarın yayına girecek olan “Vatanım Sensin” adlı dizinin de yönetmenliğini üstlenmişler.
Filmde, Balkan Harbi ve İzmir’in işgal dönemiyle başlayan ve parçalanan bir ailenin yeniden bir araya gelme hikayesi ekranlara taşınacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.