Hava Durumu

Bakan, Atatürk’ten örnek vererek çağrı yaptı

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2015 07:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2015 07:07
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Bursa’dan milletvekili adayı gösterildiği 7 Nisan tarihinden bu yana neredeyse kentten hiç ayrılmadı diyebiliriz.
Hele şu sıralar AK Parti İl Başkanlığı’nca hazırlanan programlara katılmak için sabahın 09’undan gece yarılarına kadar deyim yerindeyse adım adım Bursa’yı geziyor.

Bazen de sabah namazını çeşitli semtlerdeki camilere giderek kılan ve programına daha da erken başlayan Bakan Bey’e aynı gün iki ayrı ilçede rastlayabiliyoruz.
Aynı günün gecesi de şehrin başka bir köşesinde vatandaşlara bakanlığının çalışmalarını anlatırken rastlamak mümkün.
Açılış ve temel atma törenlerinin yanında özel ziyaretlerde de bulunmak üzere program yapan Bakan Müezzinoğlu, dün de üçü Kestel’de olmak üzere on altı ayrı açılış ve ziyarete katıldı.
Kestel Belediyesi’nce yapılan ve geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Sosyal Yaşam Merkezi ile Yaşlılar Hizmet Bakım Evi’nin resmi açılışlarına katılan Müezzinoğlu, aynı zamanda esnaf ziyaretlerinde bulundu.
Kestel’deki STK temsilcilerine yaptığı konuşmasında günün önemine değinen Bakan Müezzinoğlu, Atatürk’ün bugün (dün) milli iradeye sahip çıkılmasını istediği gün olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:
“1919 Mayıs’ında Ulu Önder Atatürk Samsun’a çıkıp ulusa seslenişinde milli iradenin önemine değinmiş ve bunu istemiştir. İşte Türkiye’nin bugün en çok ihtiyaç duyduğu budur” diyen Müezzinoğlu, 7 Haziran seçimlerinde herkesin sandığa giderek milli iradesine sahip çıkma çağrısında bulundu.

KUMLA'DA DUYARLI ESNAFLAR DA VAR…

Yaz aylarında Bursalıların tatil amaçlı tercih ettikleri yerlerden biri de Küçükkumla’dır.
Hem kent merkezine yakın hem de denize girilebilir olması bu şirin tatil beldesine olan ilgiyi her geçen yıl artırıyor.
Bu denli ilginin yoğun olduğu yerlerde haliyle sorunlar da olabiliyor.

Küçükkumla özelinde meseleye bakacak olursak en çok dikkati çeken ise sahilin tamamında denilebilecek şekilde esnafın yola taşan işgalleri yüzünden yayaların yolda rahatça yürümesine engel olması.
Bu konudaki vatandaş şikayetlerinin geçenlerde gazetemizde yayınlanması üzerine Gemlik Belediyesi duyarlılık göstererek gerekli uyarıları yapmış olacak ki, duyarlı esnaflar da işyerlerine çekidüzen vermişler...
Vatandaş şikayetlerini bu sütunlardan aktardığımız gibi sorunun çözüme kavuşturulmasını da duyurmamız gerekir.
Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı ve Gemlik Belediyesi’ne Küçükkumla Mahallesi tatilcileri adına teşekkür ederiz.

TÜRKİYE'Yİ GEZMEYE KARACABEY'DEN BAŞLADI

‘Türkiye’nin Tüm Kuşları’ adı verilen ve Türkiye’yi gezecek serginin ilki Karacabeyliler’le buluştu.
Karacabey Belediyesi ev sahipliğinde Trakus.org ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen Trakus 2015 Bahar Kampı’nın ilk ayağı fotoğraf sergisi ile başladı.
Sergide, bu zamana kadar ülkemiz sınırları içinde kaydedilebilmiş 482 kuş türünün fotoğrafları ve bilgileri yer alıyor.
Sergi açılışı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.
Pazartesi gününe kadar sergi Karacabey Kent Meydanı Kültür Evi’nde ziyarete açık kalacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.