Hava Durumu

Bakan mahalleyi hizmete açtı

Yazının Giriş Tarihi: 22.05.2015 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.05.2015 07:30
Neredeyse şu sıralar her yerde açılışa, temel atılmasına ya da etkinliğe rastlamak mümkün.
Daha önce de aktardığımız gibi dönem seçim arifesi olunca açılışlar, temel atmalar, mahalle, sokak gezmeleri, esnaf ziyaretlerinin hepsinde de,“İktidar olursak” diye başlayan siyasetçi vaatleri şu sıralar bolca…
Bunlardan birinde de Bakan Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı toplu açılış töreniyle bir mahalle hizmete açıldı.

Evet evet yanlış okumadınız, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın hayalim dediği yeni İnegöl projesi olan ve bünyesinde tüm sosyal tesis, eğitim kurumları ile bin 930 konutun bulunduğu Baykoca Mahallesi hizmete açıldı…
İçerisinde Hz. Ali Camii, alışveriş merkezi, Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu, Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Lisesi, yeşil anlar ve çocuk parkları, Gençlik Merkezi ve TOKİ Aile Sağlığı Merkezi bulunan mahalleden 10 bin kişi yararlanabilecek.
Mahallenin hizmete açılış törenine, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Vali Münir Karaloğlu, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile mahalle sakinleri katılmış.
Mahalleye verilen Baykoca isminin ne anlama geldiğini aktarmakta yarar olacağını düşünüyorum.
Baykoca, Osmanlı’nın ilk şehidinin ismi olmakla birlikte Osman Gazi’nin de yeğeni.
Kabri İnegöl ilçesindedir.

TEPKİLER GELİNCE KİLİSE İPTAL

İnegöl’de yaşayan insanların çoğunluğunun muhafazakar oluşu bu ilçemizde bu yöndeki hassasiyetleri her daim ön plana çıkarmıştır.
Son olarak ilçede tartışma konusu olan gelişme ise geçenlerde açılışı yapılan Avrupa’nın bu konseptte en büyük mobilya AVM’si Mobiliyum’a gelecek yabancıların ibadetlerini rahatça yapabilmeleri için bir kiliseye projede yer verilmişti.
Gelen tepkiler üzerine kiliseden vazgeçilince yerine sadece iki ayrı dua odası olarak projede değişiklik yapılmıştı.
Dedik ya, İnegöl halkının dini konudaki hassasiyetleri bu iki odaya da tepki olarak yansıyınca Mobiliyum AVM yönetimi kamuoyundaki yanlış anlaşılmaları giderme adına iki dua odasını da gündemden kaldırdıklarını açıkladı.
Tepki gösterenlerin haklı ya da haksız olduklarını anlayabilmeleri için yurtdışına çıkmaları ve gittikleri ülkede ibadet yapacak cami bulamayınca o anda ne düşündüklerini gelenlerin de aynısını düşünmeleri gerektiğini unutmamalıdırlar.

DÜNYADA SADECE BURADA YETİŞİYOR

Yenişehir’in Kızılköy ile İznik’in Derbent köylerinde mayıs ayında açan görüntüsü ve renkleriyle adeta büyüleyen ”Kan Çiçekleri”nin ne kadar doğru olduğunu bilmiyoruz ama dünyada başka bir yerde yetişmediği iddia ediliyor.

Kan Çiçekleri adı verilen bitkiyi görmek için bu ayda çeşitli bölgelerden gelenlerin olduğu ifade ediliyor.
Lale türünden, patatesli bir bitki olan ve bölgenin en yüksek tepesi Gölcük Yaylası’ndaki kaya diplerinde sadece mayıs ayında açan Kan Çiçekleri’nin özellikle bal arılarının sevdiği ve ömrünün 20 ila 25 gün olduğu belirtiliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.