Hava Durumu

Başbakan Bursa'dan Avrupa'ya seslendi

Yazının Giriş Tarihi: 13.03.2017 07:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.03.2017 07:01

Almanya ve Hollanda'da bakanlarımıza yönelik faşizan uygulamayla oluşan diplomatik kriz dünyada yankı bulurken
Başbakan olarak kentimize dün ilk kez gelen Binali Yıldırım'ın vereceği mesajlar önemliydi.
Bursa programına İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Gemlik kısmını açarak başlayan Başbakan, Gökdere miting alanına iki saati aşkın gecikmeli geldi.
Soğuk havaya rağmen uzun süre bekleyen kalabalığın Başbakan Yıldırım'ın kürsüye çıkmasıyla coşkusu adeta tavan yaptı.
Sözlerine, "Bu mübarek şehirde 600 sene hüküm sürecek hoşgörü, vicdan, medeniyet devletlerinin temeli atıldı. Şimdi hoşgörüden yoksun, vicdandan yoksun Avrupalılara medeniyetin başkenti Bursa'dan sesleniyoruz" diyen Yıldırım, ne yapsalar milli iradenin önüne geçemeyecekleri vurgusu yaptı.
Konuşmasında sık sık 16 Nisan tarihindeki referanduma değinip Bursalılardan evet oyu isteyen Başbakan, daha sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'rejimi değiştiriyorlar' sözlerine İstiklal Marşı'nın ilk dörtlüğünü okuyarak cevap verdi. Yıldırım, "Anayasa değişikliğinden neden rahatsızsınız?" diye de sordu.
'Bu anayasa Erdoğan için değil her doğan için' diye kalabalığa seslenen Başbakan, "Ne yaparlarsa yapsınlar milli iradeye kelepçe vurmaya güçleri yetmeyecektir" dedi.
Konuşmasının son bölümünde Bursa'ya yapılan hizmetlerden söz ederek yatırım maliyetlerinden rakamlar verdi, hizmetlerin daha da artarak süreceğini söyledi.
Miting alanına İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Gemlik bölümünün açılışını da yaptığından olsa gerek bir haylice gecikmeli gelen Başbakan konuşmasını bitirdiğinde hava kararmıştı.
Başbakan olarak geldiği Bursa'da referandum öncesi kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade ederek 16 Nisan'da evet oylarıyla yeni bir Bursa rekoru kırılmasını istedi.
Miting alanında asılı tek pankartta ise şöyle yazıyordu:
"Hollanda'nın OHAL ilan etmesi için bir tane Türk kadını yetti"

Faruk Çelik coşkusu

Başbakan, miting alanına gelip kalabalığı eşiyle birlikte selamladıktan sonra kürsüden indi.
Ardından kürsüye önce İçişleri eski Bakanı Bursa Milletvekili Efkan Ala çıkarak konuşma yaptı.
Ala'nın ardından ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in kürsüye çıkmasıyla kalabalığın coşkusu daha da artarken, "Bursa seninle gurur duyuyor" sloganları uzun süre susmadı.
Savaşla, darbeyle, ekonomiyle ve de ayak oyunlarıyla Türkiye'ye saldırdıklarını söyleyen Çelik, "Tek adam değil dik adam Sayın Cumhurbaşkanı'nın dik duruşu ve sizin de arkasında durduğunuz sürece bugünleri de aşacağız" diye konuştu.

Müezzinoğlu'nun hızlı tren ve metro vurgusu

Başbakan'dan önce kürsüye son çıkan isim ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu oldu.
Hem Sağlık Bakanlığı hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı dönemlerinde Bursa'ya yapılan sağlık yatırımlarından söz ederek konuşmasına başlayan Müezzinoğlu, önceki gün temeli atılan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi ile yapımı devam eden şehir hastanesinin ardından termal turizminin de hayata geçirilerek Bursa'nın sağlık turizminde çok önemli bir noktaya geleceğini söyledi.
Bursa'nın en önemli iki ihtiyacı olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Hızlı trenin tüm ihaleleri mayıs ayına kadar tamamlanıyor. Yanı sıra şehir içi ulaşımda metro çalışmalarına her türlü destek verilerek ulaşım sorunu çözümlenecek" dedi. Konuşmasının sonunda 16 Nisan'da en güçlü 'evet'lerin Bursa'dan çıkacağına inandığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.