Hava Durumu

Başbakan Bursa’dan tarihi çağrı yaptı

Yazının Giriş Tarihi: 17.10.2015 08:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.10.2015 08:46
1 Kasım seçimleri öncesi ilk mitingi için dün Bursa’ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir saati aşkın konuşmasının büyük bir bölümünde terör olaylarına değindi.
Gayelerinin 7 Haziran seçimleri sonrası ülkede ardı ardına yaşanan terör olayları çıkararak milletin iradesini ipotek altına almaya çalışmak olduğunu söyleyen Davutoğlu, 1 Kasım seçim sonuçlarıyla meydanı onlara bırakmayacaklarını göstermek için Bursa’dan destek istedi.
Davutoğlu ilginçtir, konuşmasında isim vererek sadece MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirdi.
Ankara’daki saldırı sonrası görüşmeye çağırdığı Bahçeli’nin kendisine “hayır” diyerek, “hayırda hayır vardır” yanıtına “Hayırda hayır yoktur, evette evet vardır” diyerek yanıt veren Başbakan, meselenin parti meselesi değil memleket meselesi olduğunu tekrarladı.
Başbakanın dünkü mitinginde dikkati çeken bir diğer husus da, teröre karşı tüm siyasi parti genel başkanlarını birlik olmaya çağırmasıydı. 
“Gün bu gündür, gün barış günüdür, gün birlik olma günüdür” diye coşkulu kalabalığa seslenen siyasi parti temsilcilerini sorumlu olmaya davet etti. ‘Teröre göz kırpanlar insanlığın vicdanında mutlaka mahcup olacaktır’ diyen Davutoğlu,
“Birlik ve beraberlik adına aynı dili konuşup terörü mahcup edelim. Çünkü terörün hedefi Türkiye’dir” sözleriyle Bursa’ya kardeşlik çağrısı yapmaya geldiğini ifade etti. Başbakan Davutoğlu’nun çağrısı bakalım ne kadar yanıt bulacak göreceğiz.

Şimdi sıra kimde?

Önce Cüneyt Karlık, sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, ardından Büyükşehir Belediye eski Başkanı Hikmet Şahin, altı ay önce Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, dün de Kestel Belediye Başkanı Yener Acar.
Bu menfur saldırıların hepsinin Bursa’da olduğunu düşününce insanın aklına şu soru geliyor:
Şimdi sıra kimde?
Ama yeter artık.
Yaşananlardan bile ders alıp önlem almayı bilemiyoruz.
“Bana bir şey olmaz. Bizim kimseye yanlışımız yok” diyen belediye başkalarıdır dün ve öncesindekiler gibi benzer saldırılarla karşı karşıya kalanlardır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.