Hava Durumu

Başbakan “Ulu Şehir”den Batı’ya “Neredesin?” çağrısı yaptı

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2015 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2015 08:35
Ahmet  Davutoğlu, başbakan sıfatıyla  Bursa’ya daha önce iki kez gelmişti. 
İlki, kente yapılan yatırımların toplu açılış töreni için gelmişti ve Merinos Kültür Merkezi’nde ilk mitingini yapmıştı.
Diğer gelişi ise Tofaş Fabrikası’nda bir tören içindi.
Davutoğlu’nun üçüncü kez dün Bursa’ya gelişinin sebebi ise 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde partisi adına oy       istemek içindi.
Önce uçakla Yenişehir Havaalanı’na oradan da helikopterle Gökdere miting alanına gelen Davutoğlu, konuşmasına Bursa’nın tarihine vurgu yaparak başladı.
Davutoğlu, Gezi olaylarında Türkiye’ye özgürlük dersi vermeye kalkışanların bugün Mısır’da seçilmiş başkan Mursi’nin idam kararına sessiz kalan batılı ülkelere, “Şimdi neredesiniz” derken, aynı senaryonun Gezi olaylarıyla Türkiye’de yapılmak istendiğini söyledi.
Bir medya kuruluşunun yayın organında, “Yüzde 52 oy alan Mursi’ye idam kararı” şeklinde yazılmasının Recep Tayyip Erdoğan’ın da 2009 seçimlerinde aynı oy oranıyla başbakan seçilmesinin hatırlatılmak istendiğine vurgu yaparak sert konuştu.
“Neyi ima etmek istiyorlarsa açıkça söylesinler” diyen Başbakan, AK Parti’yle birlikte milli iradeye sahip çıkan bir ülke oluştuğunu bunun için de Türkiye’de bundan böyle başbakanların yargılanamayacağı gibi idam da edilemeyeceğini söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yalan vaatlerle 12 yıllık AK Parti hükümetini karalamaya çalıştığını söyleyen Davutoğlu, ‘sözü yalan olanın vaatlerine inanılır mı?’ diyerek kalabalığa sordu.
Konuşmasının son bölümünde Bursa’ya müjde dediği ama herkesin günler öncesinden bildiği Şehir Hastanesi, Ankara, Muş ve Diyarbakır’a uçak seferleri ve demiryolu çalışmalarını belli ki, başbakanın Bursa İl Başkanlığı’ndan yeterince bilgilendirilmediği gibi bir durum ortaya çıkmıştır.
Başbakan Davutoğlu’nun Bursa mitinginde gözden kaçmayan gelişme ise performansının miting yaptığı diğer illere göre daha bir özgüven kazanmış bir izlenim bıraktığı idi.

Tek istekleri insanca yaşayabilmek

Başbakan Gökdere Meydanı’nda oy isterken binlerce otomotiv işçisi de alın terinin karşılığını istemek için direnişteydi.
Tofaş ve Renault otomobil fabrikalarında binlerce çalışanın hak arayışları iş dünyasının gündeminde.
Hedefte, işçinin görüşü alınmaksızın işverenle sözleşme imzalayan Türk Metal Sendikası var.
Tek istekleri insanca yaşayabilecekleri hak ettikleri ücreti istemek olan işçiler üç gündür çalıştıkları fabrikalarının önünde isteklerinin yerine getirilmesi için direnişlerini sürdürüyor.
Son olarak iki fabrikada da üretimi durdurma kararı alınması işveren ile işçi arasındaki iplerin iyice gerildiğini gösteriyor.
Özellikle Renault Fabrikası’ndaki işçilerinin fabrikanın önünde ve içinde evlerine dönmeyip geceli gündüzlü bekleyişleri sürerken bazı sivil toplum kuruluşları buraya gelerek erzak dağıtıyor.
Aynı şekilde muhalefet parti temsilcileri direnişe destek için işçileri ziyaret edip erzak yardımında bulunuyorlar.
Dileğimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin duruma müdahale edip taraflar arasında arabuluculuk yaparak uzlaşma yapılmasını sağlayıp kimse mağdur edilmeden üretime devam edilmesidir.

Coşku geçmişi arattı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dünkü mitinginde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli mitingiyle kıyas edilebilecek katılım ve coşku anlamında durum pek farklı değildi.
Miting alanı, AK Parti’nin geçtiğimiz seçimler öncesindeki mitinglerindeki o coşku, o kalabalık yoktu.
Kanımca bunun üç sebebi var.
Birincisi, bir yıl önce yapılan yerel seçimlerin hemen akabinde cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılması…
Ardından patlak veren 17-25 Aralık tarihlerindeki operasyonlarla ülkenin siyasi çıkar hesaplarıyla kaosa itilmek istenmesi.
Bunların hepsi bir yıl içine sığdırıldı.
Dolayısıyla bir yorgunluk rehavetine kapılan vatandaşın genel başkanlarının mitinglerine ilgilerinin de azalmasına neden olmuş durumda.
Başbakan Davutoğlu’nun dünkü mitingi geçmişte aynı meydanda miting yapan Recep Tayyip Erdoğan’la kıyaslanmamalı.
Zira, vatandaşlar partisinden daha fazla Erdoğan’a olan sevgisi ve hayranlığından dolayı mitinge gelir ve izlerdi.
Eskiden kendi mitingleriyle yarışan AK Parti dün gördük ki, diğer partilerin mitingleriyle yarışır duruma gelmiştir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.