Hava Durumu

Başbakanken istedi Cumhurbaşkanı olarak açtı

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2015 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2015 07:25
Nereye olacağından tutun da adının ne konulacağına, ne zaman açılacağına kadar her şeyine kusur bulunan Bursa Büyükşehir Stadyumu’nun dün öyle görkemli bir şekilde açılışı yapıldı ki, bahane bulanlar eminim ki utanmışlardır.
Dünyada, takımının sembolü örnek alınarak projelendirmesi açısından ilk olan bu özelliğiyle de dünyanın heyecan yaratan 10 stadyumu arasında gösterilen eseri şehre kazandıranlara teşekkür borçluyuz.
Dünkü yazımızda da ifade ettiğimiz gibi Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden karşılanan halk arasında Timsah Arena olarak adlandırılan Bursa Büyükşehir Stadı’nda Bursa’da yaşayan herkesin harcı var.
Dolayısıyla bu gurur hepimizin.
2009 Şubatı’nda başbakanlığı döneminde bizzat kendisinin talimatıyla projelendirilen ve dün de Cumhurbaşkanı olarak stadın açılışını yapmak yine Erdoğan’a kısmet oldu.
Fettah Can’ın açılış öncesinde söylediği “Ezber bozup şampiyon olduk” parçasındaki sözleri bugün Bursaspor’un bulunduğu yeri hiç hak etmiyor.
Bu durum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bile dikkatini çekmiş olacak ki, konuşmasında Bursaspor’un puan sıralamasındaki yerine layık olmadığını açıkça ifade etti.
Ne yazıktır ki, yeşil beyaz renklere gönül vermiş Bursasporluların hak etmediği bu durum Cumhurbaşkanı’nın da dikkat çeken sözlerini birileri artık duyup gerekeni yapmalıdır.
Başarılı olamayacak Avrupa kupalarında oynamayacaksak dün açılışı yapılan stadın ne önemi var.
Aksi takdirde, Bursa Büyükşehir Stadı’nın dünkü gibi tribünlerini bir daha dolu göremeyiz.
Olumsuzlukları geride bırakıp Cumhurbaşkanı’nın dediği gibi Bursaspor’un şanına yakışır futbol oynayarak Bursa Büyükşehir Stadı’nın keyfini çıkarmalıyız.

Atatürk Stadı için son karar


Bursa Büyükşehir Stadı’nın açılışında konuşan Belediye Başkanı Recep Altepe, başkanlığı döneminde yaptığı hizmetleri kısaca anlatırken Atatürk Stadı’nın akıbetinin ne olacağını da açıkladı.
Yeni stadın yapılması kadar Atatürk Stadı’nın yerine ne yapılacağının da çok tartışıldığı konuya dünkü açılışta Altepe’nin yıkılarak yerine meydan yapılacağını söylemesiyle tartışmaya da son nokta konulmuş oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.