Hava Durumu

Başkan Altepe'nin "kutsal görev" dediği hizmet anlayışı

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2017 04:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 04:46

Büyükşehir Belediyesi, Bursa'nın aynı zamanda deniz kenti olduğunu yaptığı çalışmalarla hissettirmiştir.
Bunların içinde en çok dikkati çekeni ise yaz aylarında mavi tur adıyla ücretsiz düzenlenen tekne turlarıdır.
Bu sayede binlerce insan Bursa'nın Karacabey Boğazı'ndan başlayıp Gemlik Narlı'ya kadar uzanan 115 kilometrelik deniz sahili olduğunun farkına varmıştır.
Ardında BUDO deniz otobüsü seferlerini başlatarak Bursalıların denizden daha fazla yararlanmalarını sağlanmıştır.
Şimdi de bir iç deniz olan Gemlik Körfezi'nin ilçe merkezinden Narlı'ya kadar olan sahil şeridindeki deniz kirliliğinin önüne geçecek Gemlik ve Küçükkumla Atıksu Arıtma Tesisleri'nin temeli atıldı.
Çoğumuz bunun farkında değil ama bu çok önemli bir proje.
Şöyle ki, 80 milyon liraya mal olacak ve ilki altı ay sonra hizmete girecek tesis sayesinde her canlının yaşayabileceği, denizine rahatlıkla girilebilen kaliteli sahillere sahip olunacaktır.
Gemlik-Manastır, Manastır-Narlı arasındaki bölgenin atık suları bir araya toplanıp tesiste arıtılıp denize deşarj edilmek suretiyle körfez temiz kalacaktır.
Büyükşehir Belediye Başkan Recep Altepe'nin gelecek nesillere temiz ve yaşanılabilir bir Bursa bırakmak adına çevreye yönelik çalışmaları "kutsal görev" olarak gördükleri vurgusu da önemlidir.
Ama önce Orhangazi'den başlayıp Gemlik'in içinden geçerek Körfez'e dökülen Karsak Deresi temizlenmelidir.
Nitekim yıllardır derenin geçtiği güzergah üzerindeki bazı fabrikaların atıklarını buraya bırakması nedendir bilinmez engellenemiyor.
Konu defalarca gündeme getirilmesine rağmen sonuç alınamamış ve Karsak Deresi simsiyah bir şekilde herkesin gözleri önünde körfeze akmaya devam etmektedir.

Dağ yöresinin kaderini değiştirecek proje

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, yıllardır çözüm bekleyen dağ yöresi ulaşım probleminin giderilmesine yönelik çalışmalar hakkında bilgi aktaran bir mail göndermiş.
Dağ yöresinin kalkınması adına önemli bir gelişme olacak olan projenin ihalesi yapılmış.
Bir bölümü ihale aşamasındaki proje ile birlikte mevcut yol üzerinde kalan baraj üstü bölüm bypass edilecek ve Doğancı Köyü istikametine viyadük ve tünelle birlikte toplamda 3100 metrekarelik bölüm tamamlandığında yolcuların barajı görmeden dağ yöresindeki ilçelerine ulaşabileceklerini ifade eden Torun, dağ yöresinde bulunan tüm ekonomik potansiyellerin doğru şekilde kullanılıp, bölgenin cazibe merkezi haline gelmesi için bu projenin önemli olduğunu vurgulamış.

Toplum yararına yüz kişiye iş imkanı

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında İş-Kur ile imzalanan protokolle geçici istihdama yönelik 100 kişiye iş imkanı sunmuş.
Temizlik ve çevre düzenleme faaliyetlerinde istihdam edilecek geçici işçilerin belirlenmesi için yapılan kura çekilişine başvuran 196 kişi arasından 79'u kadın, 21'i erkek 100 kişi altı ay boyunca belediye bünyesinde çalışacak.
Altı ay da olsa sigorta primleri yatırılıp asgari ücret alacak olsalar dahi böyle bir dönemde iş sahibi olunması önemlidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.