Hava Durumu

Başkan Altepe'ye kentin tanıtımı için önerimdir

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2017 04:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2017 04:44

Asırlar geçse de kentimizin dünya tarihinde izlerini taşımayı sürdüren simge ve sembollerimiz vardır.
Mesela Hacivat ve Karagöz.
Halbuki gölge oyununun dünyaya Bursa'dan yayılmasına önderlik eden bu denli önemli bir sembolü maalesef yeterince değerlendiremiyoruz.
650 yıllık mazisiyle Türk'e has ananevi bir gölge oyunu olan Karagöz oyununu bugün bile büyük küçük herkes severek seyretmektedir.
Karagöz ile Hacivat'ın gerçekte yaşayıp yaşamadıkları bilinmiyor.
Aslında Karagöz ile Hacivat bir efsanedir.
Ne zaman, nasıl ortaya çıktıkları hakkında kesin bilgi yok.
İşin bu boyutu konumuz olmadığı için bu yöndeki detaya girmeyeceğim.
Vurgulamak, aktarmak istediğim pek çoğumuzun bilmediği, kentimiz adına önemli olan ve de dünyanın tanıdığı gölge oyunu kahramanlarımız Hacivat ve Karagöz'ün Bursa'nın tanıtımı için kullanılmasıdır.
Bunun için naçizane önerim; Hacivat ve Karagöz heykelleri yapılıp şehrin özellikle Heykel'deki Orhangazi Parkı'na konuşlandırılmalıdır.
Nitekim kentimize gelen yerli ve yabancı tüm turistlerin mutlaka ziyaret ettikleri burada üzerlerinde "Bursa Hatırası" yazılı Hacivat ve Karagöz heykellerinin arasında fotoğraf çektirmelerine imkan oluşturulmalıdır.
Böylece günümüz teknolojisinin nimetleri de ortadayken bu fotoğraf kentimize gelen turistlerle birlikte dünyayı dolaşacaktır.
Hatta heykellerin yanına gölge oyununun Bursa'dan dünyaya yayıldığı Türkçe ve İngilizce olarak vurgulanmalıdır.
İnanıyorum ki, zaman içinde bundan böyle Bursa'ya gelen herkes Hacivat-Karagöz heykeliyle fotoğraf çektirmek isteyecektir.
Bu sayede kentimizin tanınırlığına anlamlı bir katkı sağlanmış olunacaktır.
Bunun gerçekleşebilmesi için yapılabilecek tek şey, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin konuya duyarlılık göstermesidir.

Denize karanfil bırakarak andılar

Türkiye-Yunanistan arasında yapılan mübadelenin 94'üncü yılı nedeniyle Mudanya ve Gemlik'te tören düzenlendi.
Gemlik Girit ve Rumeli Türkleri Derneği'nin düzenlediği anma programında konuşan Dernek Başkanı Ahmet Çakmak, "Savaşlarda ve göç yollarında yaşamını yitirenleri saygı ve rahmetle anıyoruz" derken körfezin diğer yakası Mudanya sahilinde dün sabah toplanan vatandaşlara da Vakıf Temsilcisi Kadın Kolları Başkanı Birsen Kermen günün önemine ilişkin bildiri okudu.
Her iki ilçede de törene katılan vatandaşların ellerindeki karanfilleri denize bırakmasıyla anma etkinlikleri sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.