Hava Durumu

Başkan Türkyılmaz doğru olanı yaptı çünkü…

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2016 06:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 06:54
Mudanya Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz hafta yaşananlar siyaset tarihine ders niteliğindedir.
Grup kararına uymayan CHP’li dört meclis üyesinin görevlerinin sonlandırılmasına sebep olan konu şudur:
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, makam aracı alımı için belediye meclisinde AK Parti ve MHP’li muhalefetle birlikte hareket ederek ‘ret oyu’ kullanan Mustafa Ay, Metin Bağcı, Metin Uyanık ve Mahmure Uçar’ın meclis üyeliklerini düşürdü.
Şöyle ki, Başkan Türkyılmaz, kendisi gibi göreve seçilen CHP’li 14 meclis üyesine istifa dilekçeleri imzalatıp kasasına koymuş 2.5 yıl öncesi.
Başkan bunu yapma gerekçesi olarak da geçtiğimiz dönem halkın oylarıyla CHP’nin kazandığı Gemlik Belediyesi’nin daha sonra partisine ihanet eden bazı meclis üyeleri yüzünden AK Parti yönetimine geçmesini göstermiş.
Geçenlerde makam aracı alımı konusu CHP’li dört meclis üyesinin muhalefetle birlikte hareket etmesi sonucu bu karar oyçokluğuyla reddedilmiş.
Bu durum üzerine Türkyılmaz’ın “Ne olur, ne olmaz” diye kasasına koyduğu istifa dilekçelerini çıkarıp işleme koymasıyla dört kişinin meclis üyelikleri düşmüş.
Bence, meclis üyelikleri sona eren dört ismin makam aracı alımını engellemek için yaptıkları bu davranışlarının altında yatan asıl sebep bu değildir.
Yine bence, Mustafa Ay ve Metin Bağcı kendilerini başkan yardımcılığı görevlerinden bir süre önce alan Başkan Türkyılmaz’a tepki olarak partisinin grup kararına uymamışlardır.
Metin Uyanık ile Mahmure Uçar ise bu duruma destek vermişlerdir.
‘Etik midir, değil midir, demokratik midir, değil midir’ diye tartışmaya dahi gerek yoktur.
Çünkü her geçen gün çirkinleşen siyasetin menfaatler uğruna bukalemun gibi renk değiştirdiğini daha fazla görmeye başladık.
Buna da en güzel örnek Gemlik Belediye Meclisi’nde yaşananlardır.

Aylardır bu işkenceyi niçin yaşattınız?


Defalarca Sayın Valimize, Sayın Emniyet Müdürümüze vatandaşın yaşadığı çileyi aktarmaya çalıştık.
Gemlik’ten şehir merkezine gelişte Ovaakça’daki polis kontrol noktasının adeta işkenceye dönüştürdüğü trafik sıkışıklığı nihayet sona erdi.
Demek ki, buradan önemli birileri geçecek ve bu durumu yaşayacak sonra da yetkililerin gözüne sokarcasına tepkisini gösterecek ki vatandaşa her gün yaşatılan ıstırap bitsin.
Yazık çok yazık aylardır vatandaşa yaşatılan bu çileye.

24 bin ziyaretçi 100 milyon dolar bıraktı


MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, geçtiğimiz hafta 36’ncısı düzenlenen İnegöl MODEF EXPO Fuarı’nda 24 bin 158 ziyaretçi sayısına ulaşılırken katılımcı firmaların toplamda 100 milyon doları aşan sipariş aldıklarını açıklamış.
Ekonomik daralmanın yaşandığı bir dönemde böylesine yüksek katılım potansiyelini yakalayan İnegöl, bu alanda dünyanın mobilya merkezi hedefine yaklaştığını göstermiştir.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.