Hava Durumu

Başkandan verimli arazileri koruma sözü

Yazının Giriş Tarihi: 02.02.2016 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.02.2016 07:33
Bölge ve ülke ekonomisine güç katacak hamle olarak nitelendirilen ve uzun süredir üzerinde çalışmaların devam ettiği TEKNOSAB projesinde somut adımlar atılmaya başlanıyor.
Karacabey ilçe sınırlarını kapsayan uzun süredir üzerinde çalışmalarıyla kuruluş aşamasına gelinen Türkiye’nin en teknolojik sanayi bölgesi olacak TEKNOSAB projesiyle ilgili gelinen aşamayı Belediye Başkanı Ali Özkan vatandaşlarla paylaşmış.
Özkan, TEKNOSAB projesiyle İstanbul-Bursa-İzmir Otobanı’nın da sunacağı avantajlarla, Karacabey’i bölgenin parlayan yıldızı haline getireceklerini söylemiş.
Geçtiğimiz günlerde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen TEKNOSAB Mütevelli Heyeti Toplantısı’nın ardından proje alanındaki arazi sahipleriyle Taşpınar Mahallesi’nde bilgilendirme toplantısında konu tüm yönleriyle masaya yatırılmış.
Gelinen noktada, kısa vadede olmasa da orta ve uzun vadede bölge halkının ciddi bir değişim ve gelişim yaşayacağı şüphesiz.
Bölge halkı, dünyada kullanılan en son teknolojik sistemle Türkiye’ye örnek olacak projenin tam olarak önemini kavramış olmasa da gelişmelerin yakın tanığı olarak kafalarındaki tek sorun, verimli topraklarının heba olacağı endişesi.
Bu konuya Başkan Özkan şöyle açıklık getiriyor:
“Verimli tarım alanlarının korunması noktasında, gerçek bir tarım kentinde yaşayan biz Karacabeyliler olarak bu konuda herkesten daha fazla duyarlıyız ve bunu da kararlılıkla sürdürüyoruz.”
Karacabey’in ufkunu değiştirecek projenin hayata geçmesiyle, yatırımın yapılacağı bölgenin çevresine eğitim kurumlarından konut alanlarına kadar günlük yaşamın ihtiyacını karşılayacak şartlar oluşturulacak.
Nüfus yoğunluğu ve ticari hayat artarak en üst seviyeye çıkacak ve bu sayede yeni istihdam imkanlarında da artış olacak.

Gemlik ihracatta Türkiye üçüncüsü


Şehrimizin liman kenti olmasında en önemli rolü ilçemiz Gemlik üstlenmektedir.
Dolayısıyla da buradan yapılan ihracat ülkemiz ekonomisine ciddi oranda katma değer sağlamaktadır.
Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin yaptığı ihracat ülke genelinde ilk sıralara oturdu.
GTSO üyesi firmalar Almanya, Fransa ve ABD başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine otomotiv, seramik ve demir çelik ürünleri ihracatı yaparak Gemlik’i Türkiye’nin üçüncü sırasına çıkardılar.

Yeni sıfatıyla ilk ziyaret


CHP Milletvekili Lale Karabıyık, CHP Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla ilk teşkilat ziyaretini İnegöl’e yaptı.
İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar ve yönetim kurulu üyeleriyle yürüyerek vatandaşlarla sohbet eden Karabıyık, “İnegöl’ün çok sorunu var. İnegöl´ün sorunları Türkiye’nin sorunlarıyla da örtüşüyor. Hava kirliliğine neden olan atık sorunu var. Sanayideki yollarla alakalı sorunlar var. Bunları görüyoruz ve çözüm üretmeye çalışıyoruz” diyerek sorunların takipçisi olacaklarını söylemiş.

“Bursa neden yaşanabilir kent değil?”


CHP Milletvekili Erkan Aydın, TÜİK’in açıkladığı “Yaşanabilir Kentler Listesi”nde Bursa’nın alt sıralarda yer almasını TBMM Genel Kurulu’na taşıdı.Aydın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya Bursa’nın nüfus olarak Türkiye’nin en büyük 4’üncü kenti olmasına rağmen yaşanabilir kent olarak neden geriye gittiğini sordu.Bakan Soylu’nun vereceği yanıtı doğrusu biz de merakla bekliyoruz.




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.