Hava Durumu

Başkanın makamında turizm zirvesi

Yazının Giriş Tarihi: 07.05.2016 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 08:24
Kentimizin en önemli turizm bölgelerinden biri de hiç şüphesiz Mudanya ilçemizdir.
Tarihteki konumu, havası, denizi, poyrazı ve de şehre yakınlığı gibi pek çok özelliği bir arada barındıran Mudanya’nın şanssızlığı turizmde hak ettiği değeri alamamasıdır.
Halbuki Bursa’nın İstanbul’la deniz ulaşımının sağlandığı bu ilçemizin Kumyaka, Tirilye ve Eğerce mahallelerine kadar uzanan ve doğal güzelliğiyle bilinen sahilinin turizm potansiyeline sahip bölgelerde olmadığını söyleyebiliriz.
Bunları hatırlatmamdaki sebep, geçenlerde Mudanya’da turizmi canlandırmak ve turizmden hak ettiği payı alabilmek adına çalışmalar yapan Mudanya Turizm İşletmecileri ve Otelciler Birliği Derneği (MUTOB) Başkanı Hakan Aygün ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı ziyaret etmişler.
Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Mudanya Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen’in de hazır bulunduğu ziyarette, malum ilçe turizminin nasıl canlandırılacağı, turizmle ilçenin hak ettiği şekilde nasıl kalkınacağı konularının görüşülerek hedeflenen çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunulmuş.
Sonuç, Mudanya Belediyesi ile MUTOB ilçenin bugünü ve geleceğe taşınması konusunda turizm master planının çıkarılması,sağlık turizmi, otellerin fiziki durumu ve turizm information bürosu açılması konu başlıkları altında fikir birliğine varılmış.
Ayrıca geniş kapsamlı bir turizm çalıştayı yapılması konusunda karar alınmış.
Gerçi geçmişte, Mudanya özelinde bu tür söylemlere çok kez tanık olduysak ve somut bir gelişme yaşanmamış olsa da umudumuzu yitirmedik.
Nitekim Mudanya’nın turizmi sadece esnaf açısından göz önüne alınarak değerlendirilirken turizm kavramının dar çerçeveden ele alınması sektörel anlamda gelişmeyi engellemiştir.
Şunu da vurgulamakta yarar görüyorum.
Mudanya’nın turizmle adının en fazla özdeşleştirilmeye çalışıldığı süreç Belediye Başkanı Hayri Turkyılmaz’la birlikte başlamıştır.
İnşallah gelecekte Başkan Türkyılmaz, diğerleri gibi değil de ilçeyi turizmde belirli bir noktaya getiren isim olarak zikredilir.

Keş Dağı yolculuğu başladı

BBP Mudanya İlçe Başkanı Mahmut Kemal Dilbirliği’nin Mudanya’dan Keş Dağı’na yürüyeceğini duyurmuştuk.
Amacının ise partisinin eski genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun sürüncemede kalan ölümünün aydınlatılmasına dikkati çekmek olan başkanın yolculuğu dün sabah başladı.
Kent Meydanı’nda BBP İl Başkanı Mehmet Gebeş ve partililerce karşılanan Mahmut Kemal Dilbirliği’ne genel merkez de destek veriyor.
Bir ay sürmesi planlanan yolculuk süresince güzergahta bulunan parti teşkilatlarınca Dilbirliği’nin ihtiyaçlarının giderilmesi için bilgi verilmiş.

Gölyazı araç trafiğine kapatıldı

Dünyanın en güzel yerleşimleri arasında gösterilen Gölyazı Mahallesi’ne araçla girmek yasaklandı.
Özellikle hafta sonları burada yaşanan trafik yoğunluğunun önlenebilmesi için Nilüfer Belediyesi’nce alınan kararla vatandaşlar özel araçlarını mahalle girişinde bırakıp belediyenin tahsis ettiği araçlarla ücretsiz yerleşim merkezine taşınacak.
Her 5 dakikada bir araç servisinin olduğu uygulamadan köy halkı kadar gezmeye gelen vatandaşlar da memnun.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.