Hava Durumu

Başkanların uyuşturucu polemiği sahile uzandı

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2016 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2016 08:22
Gemlik’te bir haftadır Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile CHP İlçe
Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan arasında gençler arasında yaygınlaşan uyuşturucu polemiği sürüyor.
Başkanların medya ü-
zerinden karşılıklı söz düellosunun başlangıcı da ilginç.
Şöyle ki;
Önce Sertaslan’ın, ilçe gençliğinin uyuşturucu batağına saplanışına ilçeyi yönetenlerin kılının kıpırdamadığına vurgu yaptığı sert sözleri Gemlik’te gündem olmuştu.
“Uzak kaldığımızda özlediğimiz bu şehir artık bizi utandıracak olayların yaşandığı ve insanlarımızın gece sokağa çıkarken korkar hale geldiği bir şekle büründü…”
Şeklindeki Sertaslan’ın bu düşündürücü ifadelerinin gerekçesi, uyuşturucu kullanan gençlerin neden olduğu ölümlerle sonuçlanan olayların artışına dikkati çekip sözde değil özde önlemler alınması konusunda muhalefet partisi olarak uyarmaktı.
Bir gün sonra Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Gençler bizim baş tacımızdır” şeklinde başlayan açıklamasının içeriğinde beş yıllık hizmet süresince gençlere yönelik yaptığı çalışmaları anlatıyordu.
Başkan Yılmaz, açıklamanın içinde, “Geçlere sahip çıkmak demek, göreve gelir gelmez ilçenin sahil şeridini açık meyhaneye çevirmek demek değildir” derken bir önceki Gemlik’in CHP’li belediye yönetimine gönderme yapıyordu.
Başkan Refik Yılmaz’ın bu 
sözlerinin gazetelerde yayımlanması üzerine CHP İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’dan cevap gecikmedi.
Nitekim Yılmaz’ı ilçe halkını yaptığı açıklamalarla yanılttığını ve CHP’nin göreve geldiğinde sahili açık hava meyhanesine çevirdiği iddiasına da şöyle yanıt veriyordu;
“Biz göreve geldiğimizde Kurşunlu, Kumla, Karacaali ve Narlı sahilleri içki satışına açıktı. Bizim belediyemizin yaptığı sahili karanlık, atıl ve korumasız olmaktan çıkarıp, günü birlik turizme ve restoranlara açıp ilçemizin cinayetlerle değil deniziyle, balığıyla anılmasını sağlayıp insanların Mudanya’ya değil Gemlik’e gelmesine yönelik çalışmalardır. Sayın Refik Yılmaz ise sahillerimizi kendisine göre açık meyhane olmaktan kurtarıp madde bağımlılarının kol gezdiği, cinayetlerin yaşandığı mekanlar haline getirmiştir.”
Sertaslan’ın soyadı gibi biraz sert olan açıklamaları Gemlik’te uzunca süre tartışılacağa benziyor.

Her mahalleye Türk bayrağı

Karacabey Belediyesi anlamlı bir etkinliğe daha imza atmış.
Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı açıklamada, her mahalleye bir bayrak direği dikeceklerini ve de mahalle muhtarlarına da ay yıldızlı Türk bayrağı hediye edeceklerini duyurmuş.
Daha önce Mudanya Belediyesi’nin de bu yöndeki çalışmasının olduğunu aktardığımız bu davranışın umarız ki kentimizin her mahallesine yayılır.
Zira, şu günlerde ülke olarak bu duyguya çok ihtiyacımız var.

Şehrin iki yakası birleşti

Kestel ve Gürsulular için önemli olduğu kadar kentin iki yakasının birleşmesi açısından da Bursaray’ın Uludağ Üniversitesi’nden Kestel’e kesintisiz ulaşımın başlaması önemlidir.
1.5 yıl önce yolcu taşımaya başlayan ancak Arabayatağı istas-
yonu’nda aktarmalı olarak sürdürülen Kestel hattında, sinyalizasyon ve entegrasyon sisteminin devreye alınmasının ardından dün itibarıyla aktarmasız seferlere başlandı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.