Hava Durumu

“Batı Organize Sanayi Bölgesi’ni destekliyorum ama…”

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2015 07:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.02.2015 07:10
AK Parti Milletvekili Önder Matlı, Bursa gündeminde şu sıralar sıkça tartışılan Batı Organize Sanayi Bölgesi’yle ilgili önemli açıklamalarda bulunmuş.
Matlı, Bursa’nın batısına kurulması planlanan Batı Organize Sanayi Bölgesi’yle ilgili bölge tarımını tehdit edecek bir sanayi istemediklerini söylemiş.
Çok da iyi etmiş…
Nitekim de, sanayi, kültür ve tarih kenti olan Bursa’da tarımın geride bırakılmamasını savunan Matlı, bu konuda Karacabey ve Mustafakemalpaşa’nın ön plana çıktığına vurgu yapmış.
Toprağın verimliliğinin artırılmasında en önemli adımın arazinin suyla buluşması olduğunu kaydeden Matlı, Uluabat Kapalı Devre Sulama Projesi’ni çok önemsediklerinin altını çizmiş.
Bu projeyle en modern sulama sisteminin bölgede yer alacağını kaydeden Matlı, proje ihale sürecinin tamamlandığını, birkaç yıl içinde de sistemin faaliyete geçeceğini, böylelikle tarımda en ucuz maliyetle sulama yapılabileceğini belirtmiş.
Verimli tarım topraklarına sahip bu bölgeye yani Bursa’nın batısına 12 bin 700 dekar araziye kurulması planlanan Batı Organize Sanayi Bölgesi projesine destek verdiğini ancak, bir o kadar da çekincelerinin olduğunu açıkça ifade etmesi, Matlı’nın bölgesine olan sorumluluğunun göstergesidir aslıda.
Yine de, yüksek teknolojiye dayalı bir organize sanayi bölgesini yürekten desteklediğini söyleyen Matlı, konuya tek taraflı bakmadığını şu sözlerle dile getiriyor;
“Çok hızlı bir nüfus artışını sağlayacak, hızlı bir göç alımına yol açacak bir sanayiyi istemiyorum. Tarım alanlarımızı tehdit edebilecek bir sanayi de istemiyoruz. Dediğim gibi yüksek teknolojili OSB’nin kurulmasını destekliyorum…”
Bölgesine kurulmak istenen sanayi bölgesine ilişkin eksi ve artılarını ‘testi kırılmadan’ ortaya koyarak doğrunun tek olduğu görüşünü savunan Önder Matlı’yı, bu hassasiyetinden ötürü kutluyorum.

BELEDİYE BAŞKANINDAN DOLANDIRICILIK UYARISI

Çok ilginç…
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, kendisinin ve yardımcısının adını kullanarak para talep eden bir dolandırıcı şebekesinin türediğini ve bu duruma karşı belediye hoparlerinden  ilçe halkını uyardı.
Başkan Özkan, yaptığı açıklamada belediye başkanı ve başkan yardımcılarının adını kullanarak kurum ve kuruluşlardan para talep edenlere karşı ilçe halkının dikkatli olmalarını istemiş.
Başkanın anlattıklarından anlaşılan o ki, bazı kişilerin ilçedeki kurum ve kuruluşları telefonla arayarak çeşitli yardım konularını bahane edip para talebinde bulunuyorlarmış. 
Başkan Özkan, böyle bir olaydan dolayı dolandırıcıların hesabına para yatıranlar var ise belediyeye müracaat etmelerini istedi.
Karacabey’de ortaya çıkan taksirli dolandırıcılık hadisesi tüm yurttaşlarımız için geçerli olmalıdır.
vatandaşlar, kendilerini bu şekilde tanıtıp belirtilen hesaba para yatırmamaları ve durumu polise bildirmelidir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.