Hava Durumu

Batı Organize Sanayi çözüm olabilir mi?

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2015 07:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 07:50
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO), Batı Organize Sanayi Bölgesi kurma girişimine kent yöneticilerinin de destek vermeleriyle bu iş tamam gibi.
İstanbul’dan sonra en fazla organize sanayi bölgesi olan Bursa için yeni bir organize sanayi bölgesine ne kadar ihtiyaç var tartışılır…
Çünkü kararı verenler şehirde yaşayan yurttaşlar değil bu şehirde para kazananlar olduğuna göre diyecek bir şey yok.
Yapılması neredeyse kesinleşen Batı Organize Sanayi Bölgesi için bir önerim olacaktır, BTSO Başkanı İbrahim Burkay’a.
Kendisinin de çok iyi bildiği gibi başta Kestel, Gürsu, İsabey, Samanlı, İsmetiye’deki boyahane fabrikaları yeni yapılacak Batı Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınmalıdır.
Vakti zamanında düşünülmeden buralara yapılan hem toprağı hem de havayı kirleten bu fabrikalar zaman içinde gelişen kentleşmeyle birlikte yerleşim alanlarının içinde kaldılar.
Daha fazla para kazanmak hırsıyla insanların sağlığını tehdit ettiklerini umursamayan bazı boyahane fabrika sahiplerinin bu sorumsuzluğuna böylece dur denilmiş olur.
Tamamen kimyasal maddelerle kumaş üretimi yapan boyahane tarzındaki bu fabrikalar aksi halde sağlığımızı tehdit etmeyi sürdüreceklerdir.
Batı Organize Sanayi Bölgesi için,“Bursa’nın kurtuluş reçetesi” tanımlaması yapan İbrahim Burkay’ın, hayati önem taşıyan bu meseleye de bu şekilde çözüm bulacağı beklentisi içindeyiz.

BAKAN'DAN MÜJDELER...

AK Parti listesinin birinci sırasında yer alan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da, seçim çalışmaları adına hafta sonu dağ ilçelerine gitti.
CHP ve MHP’de milletvekili listelerinde dört dağ ilçesini temsilen bilindik isimler kazanacak yerden listeye girmiş ancak benzer durum iktidar partisi için geçerli olmamıştır.
Bu duruma sitem eden vatandaşların gönlünü almak adına seçim startını bu ilçelerden veren Bakan Müezzinoğlu, pazar günü gittiği Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık’a hastane sözü vermiş.
Orhaneli Devlet Hastanesi’ne fizik tedavi ünitesi, Büyükorhan ve Harmancık’a yeni hastane yapacaklarını taahhüt eden Bakan Bey, ilk kez geldiği dağ ilçelerinin doğal güzelliklerinin değerlendirilmesi için de çalışma yapılması gerektiğini söylemiş.
Buralarda halka hitap eden Müezzinoğlu, seçimlerde Bursa’dan 15 milletvekili çıkarma hedeflerinin, bu dağ ilçelerindeki vatandaşların cömertliğine bağlı olduğunu söylemiş…
Enteresan değil mi?
Hem de Bakan Müezzinoğlu’nun olmayacağını bildiği halde 15 milletvekili istiyoruz demesi CHP ve MHP’yi yok saymak anlamına gelmiyor mu?

BİRKAN, SEÇİM ÇALIŞMALARINA ORHANGAZİ'DEN START VERDİ

AK Parti’nin cumartesi günü kamuoyuna tanıttığı milletvekili adayları görev yerlerine dağılmış durumda.
Listede yer alan 18 aday, seçim çalışmasını sürdüreceği bölgelerinde pazar gününden itibaren çalışmalarına başladı.
Bunlardan biri de listeye sekizinci sıradan giren Zekeriya Birkan da, milletvekili adayı olarak ilk ziyaretini Orhangazi’ye yapmış.
İlçe Başkanı Mustafa Kaya, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve partililerle bir araya gelerek seçim çalışmalarına başlayan Birkan, daha sonra Orhangazi Trabzonlular Derneği’ni ziyaret etmiş.
Zekeriya Birkan’ın niçin öncelikle Trabzonlular Derneği’ni ziyaret ettiğinin merak edilebileceğini düşünerek belirtmek istiyorum.
Birkan Trabzon doğumludur.
Ayrıca, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun tarafından Gemlik ve Orhangazi ilçelerinde seçim çalışmalarını sürdürmek üzere görevlendirilmesinin nedeni de budur zaten.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.