Hava Durumu

Baykal'dan Demirel üslubu istek: "Tapuyu gaptırmayın"

Yazının Giriş Tarihi: 02.04.2017 07:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.04.2017 07:17

Bursa'ya gelen tüm liderleri takip eden biri olarak şunu söyleyebilirim ki, Deniz Baykal'ın 80'e dayanmış yaşına rağmen dün gösterdiği performans müthişti.
Kent Meydanı'nda hiç de küçümsenmeyecek sayıda kalabalığa karşı yaklaşık 1.5 saat konuşan Baykal, siyasi tecrübesi, üslubu, konulara hakimiyeti ve heyecanıyla karşısındakini etkileyebilen ender siyasetçilerden biridir.
Konuşmasına Osmanlı devlet yönetiminden örnekler vererek başlayıp Cumhuriyet'in kuruluşuna ve son olarak da günümüze getiren Baykal, Atatürk'e o gün nasıl meclis teslim edilmediyse 16 Nisan'da da aynısının yapılmasını istedi.
Ülkenin içinde bulunduğu bataklıktan çıkaracak görüşlerin CHP'nin fikir ve görüşleri olduğunu söyleyen Antalya Milletvekili Baykal, "Ben Bursa'ya CHP'yi, partimi değil devleti konuşmaya geldim" diyerek Türkiye'nin o kadar çok derdi, sorunu varken Anayasa dayatmasının nereden çıktığını sordu.
"Anayasa değişikliğini acaba taban mı, yoksa tavan mı istiyor?" diyen Baykal, Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı işaret ederek, "Bir kazana koysanız kaynamayacak olan iki kişi, şimdi ne oldu da bir araya geldiler?" diye sordu.
Ülkeyi felakete götüren sebebin 2010 yılında yapılan referandumla verilen yetkilerin FETÖ'ye geçmesiyle başta HSYK ve TSK olmak üzere örgütün devletin içinde yapılanmasının önünü açtığı şeklindeki sözlerine ise şöyle açıklık getirdi:
"Eğer o gün referandumda hayır çıksaydı, 15 Temmuz darbe girişimi yaşanmayacaktı. İşte o yüzden 16 Nisan'da Cumhuriyetin temelleriyle oynanmasına, mayanın bozulmasına izin vermeyin. Aksi halde bu referandumun bedeli 2010 yılındakinden kötü olacaktır"
Konuşmasını öyle bir heyecanla sürdürüyordu ki, kendisini dinleyenlerin üzerindeki hakimiyetiyle kalabalığı etkileyen Baykal, Demirel'in "Gapı gaptırmam" sözünü hatırlatarak, "Bursalılar siz de 16 Nisan'da devletin tapusunu gaptırmayın" diye seslendi.

İki kişi hariç herkes Baykal'ın arkasındaydı

CHP Antalya Milletvekili eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın Kent Meydanı'ndaki mitinginde Altan Öymen, Turhan Tayan, Kemal Demirel, İlhan Demiröz, Yahya Şimşek, Ceyhun İrgil, Lale Karabıyık, Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu, eski il başkanları Gürhan Akdoğan, Metin Çelik ve mevcut başkan Şadi Özdemir görebildiklerimdi.
Göremediklerim ise Milletvekili Orhan Sarıbal ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'dı.
Bu iki ismin de Baykal'ın yanında görüntü vermek istemeyişlerinin bir gerekçeleri olsa gerek!

Mudanya trafiğine alternatif onay

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Mudanya'nın şehir içi ulaşımının daha rahat yapılabilmesi için belirlediği "Şehir içi-2" oluşumuna onay verdi.
Buna göre, Şükrü Çavuş Mahallesi Su Deposu ve Engin Adıyaman caddelerinden geçecek yeni hattın oluşturulması ile Yeni Mahalle'deki minibüs hattının geliş-gidiş güzergahı yeniden düzenlenmiş olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.