Hava Durumu

Beş belediye başkanı gören o kalenin hikayesi

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2015 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2015 07:42
Cok iyi hatırlıyorum da… Orhangazi’nin merhum efsane Belediye Başkanı Turgut Ünlü ile başlayıp Yusuf Korkusuz, İsmail Tartar, Neşet Çağlayan ve son olarak da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye kadar uzanan o meşhur kalenin hikayesi şöyle...
Orhangazi Belediyesi’nin eski Belediye Başkanı Turgut Ünlü’nün dönemiydi…
Orhangazi’nin üzerinden İznik Gölü’ne panoramik açıdan en hakim tepeye içerisinde sosyal tesis ve seyir terası olan kale görünümlü mekan yapılmıştı.
Sonrasında belediye başkanlığı görevine seçilen AK Partili Yusuf Korkusuz’un döneminde, Orman Bakanlığı buranın kiralama şartnamesine uygun yapılmadığı gerekçesiyle     açtığı dava sonucu Ünlü’nün tüm malvarlığına el konulunca zor durumda kalmıştı.
Hiç şüphemiz yok ki, Ünlü’nün bunda tek amacı, bugün yapılmak istenen tesisi 15 yıl önce yapmak istemesiydi.
Tamamı 450 bin metrekarelik alanı kapsayan tepenin 60 bin metrekaresine içinde düğün salonu, kafeterya, restoran ve seyir terasının yer alacağı dört mevsim hizmet sunacak sosyal tesis yapılabilmesi için Orman Bakanlığı ihale açmıştı.
Bir önceki dönem, kaleyi yap işlet devret modeli ile ihaleyi alan müstecirin daha sonra bu durumdan vazgeçmesi üzerine burayı Orhangazi Belediyesi devraldı.
Kalenin geçmişini iyi bildiğim için bu gelişmeler bana 15 yıl öncesinde yine Orman Bakanlığı’nca buranın belediyeye devredilmesini anımsattı.
Aradan geçen zaman içinde siyasetçilerin ihtirasları yüzünden kale yıllarca kaderine terk edilirken hep siyasi malzeme yapılmaktan bir adım öteye gidilemedi.
Şimdi ise Orhangazi Belediyesi’nin devraldığı kalenin ilçeye yakışır bir şekilde cazibe merkezi haline getirilmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne devretme girişimleri bana 15 yıl öncesini hatırlattı.
Hürriyet Mahallesi’nin üst kısmında kalan kale bölgesinin, sadece Orhangazi için değil bölge adına bir cazibe merkezi oluşturacağını söyleyen Recep Altepe, proje çalışmalarına hemen başlanacağını söylemiş.
Üst satırlarda aktardığımız gibi bu uğurda malvarlığı sıkıntıya düşen Turgut Ünlü, bugünleri görmüş olsaydı herhalde en çok sevinen o olacaktı.

İnegöl’ün bitmeyen kâbusu

Bildim bileli, İnegöl’de zaman zaman oluşan sis nedeniyle hayatlara mal olan trafik kazaları yaşanır.
Özellikle de kış aylarının sabah saatlerinde oluşan sis, ilçede adeta hayatı durma noktasına getiriyor.
Görüş mesafesinin birkaç metreye kadar düştüğü İnegöl-Ankara yolunda son dört günde ölümlü ve yaralamalı olmak üzere ellinin üzerinde trafik kazası meydana gelmiş.
Bu üzücü durum karşısında teknik olarak yapılacak bir şey yok.
Yaşanması istenmese de kazaların fazla olması, çekicilere yoğun mesai yaptırıyor.
Meydana gelen onlarca kazanın ardından oto kurtarıcılığı yapan işletmelerin otoparklarında yer kalmamış.
Yaşanan kazaların bir başka boyutu da 500 bin TL civarında maddi zarara yol açmış olmasıdır.
Şayet İnegöl istikametinden Ankara yönüne gidecekseniz, gösterilen trafik ışık ve levhalardaki ikazlara uyunuz. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.