Hava Durumu

Beşikten mezara kadar sorumlu böyle olunur

Yazının Giriş Tarihi: 16.04.2017 07:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.04.2017 07:02

Hep söylüyoruz, değişen dünyamızda yerel yönetimlerin görev alanları daha da gelişirken hizmet öncelikleri insana dair olmaya başlamıştır.
Hatırlayacaksınız, seçim dönemlerinde belediye başkan adaylarının en çok vurguladığı şu söz değil miydi?
"Beşikten mezara kadar biz sorumlu olacağız"
Bu sözü yerine getiren az sayıda da olsa belediye yönetimleri olduğunu görüyoruz.
Belediyeciliğin sadece yol, su, doğalgaz, alt ve üstyapı çalışmaları yapmaktan ibaret olmadığının bilincine ulaşan belediyelerimizden bir tanesi de Orhangazi Belediyesi'dir. Özellikle dikkat ediyorum da, bu belediyemizin insana dair sosyal içerikli pek çok hizmetini bu sütunlardan sizlerle paylaşmıştık hatırlarsanız.
Geçenlerde de yine bu belediyemiz bir yıl önce başlatılan "Sıcak Yuva Projesi" kapsamında kimsesiz ve evsizlerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Son olarak Yeniköy ve Gemiç mahallelerinde yaşayan iki aileyi daha sıcak yuva sahibi yapmış.
Bugüne kadar kimsesiz oldukları için yaşam şartları hiç de sağlıklı ve de uygun olmayan evlerde hayatlarını sürdürmeye çalıştığı tespit edilen 17 ailenin evi baştan aşağı onarılıp beyaz eşyasına kadar tüm ihtiyaçları karşılanmış.
İnsana dair en güzel hizmetlerden biri de bu değil midir?
İhtiyaç sahibi insanların sıcak bir yuvada yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak belediyelerin görevi arasında olmalıdır.

Doğalgazla birlikte yaşam kalitesi de artacak

Kentimizin gözde sahil bölgelerinden biri de Kumla'dır.
Gemlik ilçemizin bir sahil mahallesi olan Kumla'da yıllardır arzulanan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen doğalgaz hasreti nihayet bitti.
İki yıldır doğalgaz çalışmalarının sürdüğü sahil beldemizde doğalgazın ulaştığını gösteren meşale düzenlenen törenle yakıldı.
Meşale yakma törenine Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, Belediye Meclis üyesi Ercan Barutçuoğlu, Kumla Mahalle Muhtarı Abdullah Satı, AKSA Doğalgaz Firması Müdürü Levent Üstüner ve vatandaşlar katıldı.
Doğalgazın Kumla'ya ulaşmasıyla birlikte yaşam kalitesinin artacağını söyleyen Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ekonomik olarak da emlak ve arsa konusunda da bölgenin değer kazanacağını belirtmiş.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.