Hava Durumu

Bozbey’in dört dönem başarısının sırrı

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2016 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2016 07:34
Adettendir, belediye başkanları bir önceki yılının değerlendirmesini yaparlar hep.
Önceki gün Büyükşehir dün de Nilüfer’deydik. 
Sabah Nilüfer metro istasyonundan toplantının yapılacağı Halkevi’ne yürürken gördüklerim karşısında kentin doğusunda yaşayan biri olarak kıskandım...
Burada yaşayanların mutlulukları hallerinden belli oluyordu…
Her yaşta spor yapanlar, düzenli araç parkları, tüm binaların yeşil alanlarının olması, kendileri için ayrılmış yollarda bisikletleriyle gidenler, spor aletlerinde egzersiz yapanların güzündeki gülümseme hissediliyordu.
Başkan Bozbey de sunumunda bu konuya değinerek hizmet önceliklerinin Nilüfer’de yaşayan insanları daha fazla gülümsetebilmek olarak açıklıyordu.
Meclis salonunda bizlere 17 yıllık görev sürecinin son iki yıllık icraatlarını uzun uzadıya anlatmak yerine önce sinevizyona yansıtılan vatandaş memnuniyetini, ardından ülkenin ve Bursa’nın durumuna değinen sade ve yalın bir sunum izledik.
“Teröre, teröriste destek verenlerin karşısındayız” diyen Bozbey, demokrasinin ekmek, su gibi herkesin ihtiyacı olduğunu vurgularken, “Teröre teslim olmak istemiyoruz ama hiçbir şey yapmamış olmak da istemiyoruz. İstediğimiz şudur, yaşam dolu, huzur dolu Nilüfer’dir. Bunun için de silahlar bir an önce susmalıdır”
Bozbey, Nilüfer’le başlayıp ülkenin durumuna ilişkin açıklamalarının son bölümünde Bursa’nın genel durumuna değinerek kentin tek markasının yeşil imajı olduğunu ne yazık ki plansız büyümeyle bunun da yok olmak üzere olduğunu söylemesinde haklıydı.
Bozbey bir de önemli bir konuya daha temas ederek, Bursa’nın havası en kirli kentlerden biri olduğunu belirtti.
İlkelerini önce insan üzerine kuran Başkan Mustafa Bozbey, bunun karşılığını dört dönemdir Nilüferli’nin teveccühünü alarak görevinin başındadır.
Demek ki, önce insan…

Kumla’ya doğalgaz geldi…


İki yıl önce Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, seçim çalışmaları için geldiği Kumla’ya doğalgaz getirilmesi sözü vermiş ancak bazı aksaklıklar nedeniyle bu gerçekleşmemişti.
Bu durumu fırsat bilen CHP Gemlik İlçe Başkanlığı, iskele meydanında kurufasulye yemeği dağıtarak, “Onlar söz verdi ama biz gerçeğini getirdik!” diyerek basın açıklaması yapmışlardı.
Tatil beldesinin deniz sahilindeki caddesinde hafta başından bu yana doğalgaz boru hatları gecikmeli de olsa döşenmesine başlanmış.

Kılıçdaroğlu projenin tanıtımına gelecek


Yıldıztepe, Mudanya için özel bir konuma sahiptir.
Mudanya’ya gidenlerin çoğu Yıldıztepe’ye uğrarlar.
Bir tarafı Gemlik diğer tarafı İmralı Adası karşısı ise Armutlu’ya kadar görüş mesafesi olan Yıldıztepe, gençlerin de tercihidir.
Mudanya Belediyesi’nin buraya sosyal yaşam merkezi yapma projesi çalışması son şeklini almış.
Mudanya’nın marka değerini artıracak projenin bilimsel açıdan da geliştirme çalışmaları Uludağ Üniversitesi’nden ilgili öğretim görevlilerinin kontrolünde hazırlanıyor.
Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, mayıs ayında Mudanya’ya geleceğini söylediği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı programla projenin tanıtılacağını belirtiyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.