Hava Durumu

Bu fırsatı kaçırmayın!

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2016 00:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 00:56
Ülkemizde yaşanan terör olayları sonrası meydana gelen iş daralması nedeniyle ödeme sıkıntısı yaşayan esnafın kooperatif kefaletiyle kullanmış olduğu kredi borçlarını ödeyebilmelerini sağlamak amaçlı bir düzenleme yapılmıştı.
Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe giren uygulama kapsamında 29 Temmuz’a kadar kooperatiflere başvuranların takipteki asıl alacak tutarına gecikme faizi yapılmayacağını asıl alacak tutarının defaten ödenmek istenmesi halinde faizsiz tahsil edileceği açıklanmıştı.
Bu durumda borcunu 12 ay taksitle ödemek isteyen esnafın anapara borcu hesaplanacak, üzerine yüzde 8 faiz uygulanarak 12 eşit taksite bölünecek.
Bu konuda iki önemli uyarı var.
Birincisi faiz silinme işlemi için 29 Temmuz olan son başvuru tarihinin geçirilmemesi.
Diğer bir önemli uyarı ise esnaf faiz silme hakkından yararlandıktan sonra en az iki taksitini üst üste ödememesi halinde bu hakkın geri alınacak olması.
Büyük bir çoğunluğunun esnaf kefalet kooperatiflerine borcu yüzünden icra takibi başlatılmış esnafımız için bu fırsat kaçırılmamalıdır.

En coşkulu Gürsu

Ülke genelinde olduğu gibi kentimizde de önceki gece düzenlenen demokrasi yürüyüşünün yankıları sürüyor. Fotoğraf ve görüntüler üzerinden değerlendirmemizde en coşkulu katılımın Gürsu’dan olduğuna karar verdik. Nitekim ilçedeki tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra STK’lar ile vatandaşların yürüyüşüne katılımı sağlanmış. Binlerce Gürsululu ellerindeki Türk bayrakları sallarken çiftçilerin de traktörle yürüyüşe eşlik etmeleri renkli görüntüler oluşturmuş.

İcat çıkarıyorlar!

Karacabey Belediyesi, ilçe gençliğinin ve gelecek nesillerin tüm bilimsel ve teknolojik imkanlarla bütünleşmesi adına “Tekno-Çocuk Atölyesi” projesini hayata geçirdi. Belediye Başkanı Ali Özkan da atölye içerisinde 5-12 yaş grubundaki geleceğin mucitlerinin kullanımına yönelik, her türlü teknolojik materyalin yer aldığını ifade ederek, bu alana ilgi duyan tüm çocukları atölyeye bekledikleri çağrısında bulunmuş.

Kapatılan okullardaki öğrencilerin durumu ne olacak?

Darbe girişiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nca paralel yapıyla bağlantılı olduğu tespit edilen ülke genelinde 524’ü özel okul, 102’si diğer eğitim kurumu olmak üzere 626 kurum kapatıldı.
Şehrimizde ise biri üniversite olmak üzere 29 okul kapatıldı.
Peki bu okullardaki mevcut öğrencilerin durumu ne olacak, sorusuna yanıt Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi.
İlköğretim bölümlerinde okuyan öğrencilerin ikamet adreslerine en yakın dengi okullara, üniversitedekilerin ise puan durumuna ve de bölümüne göre diğer üniversitelere yerleştirilecek.
Kapatılan özel okullara para yatıranların da paralarını geri alabilecekleri belirtiliyor
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.