Hava Durumu

Bu klibi izleyin çünkü içinde siz varsınız

Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2016 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.01.2016 07:43
İzlemediyseniz mutlaka bulup izlemenizi öneririm.
Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan ve dünyaya Bursa’yı tanıtmayı hedefleyen “Gelenekselden Evrensele Bursa” klibini eminim gözünüzü kırpmadan izleyeceksiniz.
Neden mi?
Çünkü içerisinde sizi tarif eden, anlatan, yaşadığınız ilçeden, mahalleden görüntü ve de tanıdık simalarla karşılaşacaksınız.
Kültürle müziğin harmanlandığı klibi izlerken ne kadar güzel ve de ayrıcalıklı bir şehirde yaşadığınızı bir kez daha fark edip mutlu olacaksınız.
“Elimde sazım Bursa’da gözüm” adlı birinci klibinde kentin bilinmiş seçilmiş bölgelerinden görüntülere yer verilmesi eleştirilmişti.
İkicin klipte bu durum göz önüne alınmış olacak ki, 17 ilçenin de tarihi mekanları ve doğal güzellikleri ön plana çıkarılırken İnegöl Oylat Kaplıcaları’ndan Mustafakemalpaşa’nın Suuçtu Şelalesi’ne, İznik Roma Tiyatrosu’ndan Kestel’in kalesine kadar genel görüntüleri görebiliyorsunuz.
Yönetmenliğini Mücahit Pehlivan’ın yaptığı klipte elli civarında saz kullanılmış, otuzdan fazla ses sanatçısı görev almış.
“Bakırım gümlesene, çakırım dinlesene”,“Öperim koklarım”, “İpeğim” ve “İki keklik” türkülerinin şehrin dört bir köşesinden görüntülerle seslendirildiği klibin amacına ulaşacağı kanısındayım.
Zaten en büyük eksiğimiz de bu değil mi?
Tarihi, doğal mekanları, kültürel birikimini bir arada barındıran Bursa’nın en büyük eksikliği tanıtım noktasında yaşanıyor.
Büyükşehir Belediyesi, yaptığı bu gibi çalışmalarla tüm zamanların en güzel şehri Bursa’yı dünyaya tanıtmaktadır.

Orhaneli OSB  için toplanıyorlar


Bursa Kent Konseyi’nde bu ay dağ yöresinin kaderini belirleyecek olan Orhaneli Maden OSB’nin tartışılacağı bir toplantı yapılacak.
OSB projesinin sadece Orhaneli için değil dağ yöresi için bir milat olacağını belirten Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Atatürk Merinos Kültür Merkezi’nde yarın saat 14:00’teki toplantıya Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılacağını söyledi.

Bunun adı diriliş…


Şehrimizin en önemli paydaşlarının başında gelen Bursaspor takımı, şu sıralar taraftarını mutlu ediyor. Sezon önceki hedefinin çok uzağında kalınca önce hoca ardından yönetim bazında kan değişimi yapılan kulübün başına Ali Ay’ın gelmesi başarıyla eşdeğer olmuştur.
İzleyen herkese hem keyif hem de heyecan veren futboluyla göz dolduran Bursaspor’daki bu dirilişin devamının Avrupa Kupaları olmasını diliyoruz.

Orhangazi’nin önemli konuğu vardı


Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, ekonomiye yön veren önemli bir ismi ilçedeki iş dünyasıyla buluşturdu.  İş Bankası ve Şişe Cam’ın yönetim kurulu başkanı Ersin Özince konuk olduğu toplantıda geride kalan yılı değerlendirip bu yıldan beklentilerin ele alındığı toplantıya Orhangazi iş dünyası yoğun katılım göstermiş. İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun da faaliyete geçmesiyle önemli bir noktaya gelecek olan ilçenin bu yöndeki hazırlığı uzun vadede mutlaka karşılık bulacaktır.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.