Hava Durumu

Bu tartışmanın kimseye yararı yok

Yazının Giriş Tarihi: 27.10.2015 06:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.10.2015 06:24
Önce, “Mudanya sahil projesi stop”, daha sonrasında “Vizyon projede kriz aşıldı” başlıklı yazılarımı bu sütunlardan aktarmıştım.
Hatırlayalım;
Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan Mudanya Sahil Projesi, iki müteahhit firmanın birbirleriyle rekabeti yüzünden davalık olmuştu.
İhaleyi alanla alamayan müteahhit firmalarının sözde menfaatlerini düşünen İdare Mahkemesi ile Danıştay’ın kararlarında görüş ayrılığı olmuştu.
İşin yargı süreci kısaca bu.
Bir de işin halk nazarında manevi tarafı var…
Mudanya’nın kentimizin arka bahçesi olduğunu düşündüğümüzde işin bu denli uzadıkça uzaması belli ki herkesin keyfini kaçırmıştır.
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, dün yaptığı açıklamada, işin bu noktaya kadar gelmesiyle maddi, manevi mağduriyet yaşayan Mudanya halkı ve esnafının hakkını aramak adına Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
Süreçte 1.5 milyon liradan daha fazla kamunun zarara uğratıldığını söyleyip ilgilileri  göreve davet eden Türkyılmaz, ayrıca çeşitli iddialarda bulunurken sarf ettiği şu sözleri kanımca manidar olmuştur:
“İlçenin kalbi niteliğindeki Mütareke Meydanı’ndan başlayıp Mudanya İskelesi’ne kadar uzanan alanda yapılan çalışmalar ne pahasına olursa olsun 2016 yaz sezonu öncesine kadar bitirilmediği takdirde gerekeni biz yapacağız”
Nitekim projenin taahhüt edildiği süre içinde bitirilmesi Büyükşehir Belediyesi’nin lehine bitirilememesi ise aleyhine olacağı gibi işin bu denli uzamasının tamamen yargı kararlarıyla oluştuğu açıkça ortadayken, Türkyılmaz’ın Büyükşehir Belediyesi’ni sert sözlerle eleştirmesinin kimseye faydası yoktur.
Velhasıl;
İnsanı rehabilite eden havasıyla huzur veren Mudanya’ya değer katacak sahil projesinin bir an önce tamamlanması herkesin arzusudur.
Çünkü Mudanya, Bursa’dan ibarettir. 

***

Türkyılmaz’a Danıştay’dan iyi haber

Mudanya Belediyesi’nden dün gönderilen mailde, “Başkan Hayri Türkyılmaz’a Danıştay müjdesi” başlıklı yazının içeriğinde, Mudanya Mütarekesi’nin 92. yıldönümü etkinliklerinde fazla ödeme yaptığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada herhangi bir suç unsuru bulunmadığından, soruşturmaya gerek duyulmadığı belirtiliyordu.
Demek ki, doğru eğilir ama yıkılmazmış.

***

Koç Restoran ihaleye  çıkıyor

Mudanya’nın en nezih balık restoranlarından biri olan Koç Restoran, bugün ihaleye çıkarılarak yeni sahibini bulacak.
Mülkiyeti Mudanya Belediyesi’ne ait sahilin en gözde yerinde yıllarca restoran ve otel hizmeti veren tesis, 20 bin lira muhammen bedelle ihaleye çıkacak.
14:00’te belediye meclis salonunda yapılacak ihaleye katılmak için çok sayıda işletmenin başvurduğu belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.