Hava Durumu

Burhan Kuzu'yu kavun tarlasında görmek

Yazının Giriş Tarihi: 13.08.2017 08:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.08.2017 08:51

Ekranlardaki siyasi tartışma programlarında sıkça gördüğümüz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, bu kez de kavun tarlasında karşımıza çıktı.
Hem de Karacabey'de.
Geçtiğimiz hafta Karacabeyli CHP'li siyasetçi Sinan Çiftçi'yi ziyaret için Karacabey'e gelen Kuzu'yu karşılayanlar arasında AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol ve parti yöneticileri de varmış.
Tavacı Refik ustada yediği eti çok beğendiğini ve hayatında en lezzetli eti burada yediğini söyleyen Burhan Hoca, daha sonra Çiftçi'nin köyü olan Akhisar'a gitmiş.

Cumhurbaşkanlığı referandumunda yüzde 87 'hayır' oyu kullanan köylülerle kahvehanede sohbet edip dertlerini dinleyen deneyimli siyasetçi ile vatandaşlar aralarında şu ilginç konuşma ziyarete damga vurmuş.
"Dert yandığınız pek çok konuda haklısınız. Tarımda hala taşları yerine oturtamadık. Size söz veriyorum, bu sorunlarınızı Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a aktaracağım. Ama sizlerden de bir isteğim var. Burhan Hocanızın hatırı için bir sonraki seçimde AK Parti'nin oylarını yükseltin"
Renkli bir siyasetçi portresi çizen Burhan Hoca, köylülerle sohbetin ardından ziyaret ettiği Sinan Çiftçi'nin kavun ve domates yetiştirdiği tarlasını gezip eşinin salça yapması için domates toplamış.
Köylülerin Burhan Kuzu'nun ricasını dikkate alıp partisinin oylarını yükseltmesi için önce sorunlarına çözüm bulunması gerekir.
Bence ikisinin de olması biraz zor gibi.

*AK Parti'de sandıklar konuldu

AK Parti yeni il başkanını belirlemek için daha doğrusu teşkilatın gazının alınması anlamına gelen temayül yoklamasına dün başlandı.
İl başkanlığında üç sandık ile bir adet kabin düzeni oluşturuldu.
Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, Marmara Bölge Koordinatörü Çorum eski Milletvekili Murat Yıldırım, Trabzon Milletvekili Bursa İl Koordinatörü Muhammet Balta ve İl Teşkilat Başkanı Hasan Kılıç'ın gözetiminde iki gün sürecek temayül yoklamasına dün saat 11:00 itibarıyla il başkanlık binasında başlandı. Teşkilat yönetimlerinin ana kademelerindeki isimlerin oy kullanabileceği temayül yoklaması bu gece 21:00'e kadar sürecek.
Pazartesi gününe de sarkması muhtemel...
Oy kullanacak kişiler verilecek pusulaya il başkanı adayı için mutlaka üç isim yazmak zorunda.
Eksik ya da fazla isim yazılı pusulalar geçersiz sayılacak.
Oy kullanma işi tamamlandıktan sonra her temayülde olduğu gibi sandıklar mühürlenerek Ankara'ya genel merkeze gönderilecek.
Sonrasını bekleyip göreceğiz.

*Utanç duvarı sanki

İznik'in 2000 yıllık tarihine tanıklık eden kentin yaşayan tarihi surlarının bazı kişilerce sprey boyalarla tahrip edilmesi engellenemeyince taşlar utanç duvarı haline gelmiş durumda.

Tarihi eserlerin üzerine yazılmış çirkin sözlerin yer aldığı yazıların oluşturduğu görüntü UNESCO'ya aday ilçeye yakışmıyor. İznikli meslektaşımın anlattığına göre bu durum medeniyetler başkenti İznik'in yüzünü kızartıyormuş. Zira yaz sezonuyla birlikte ziyaretçi sayısının arttığı tarihi surlardaki yazı ve çizimlerin sayısı da sürekli artıyormuş.Öyle ki, neredeyse surlarda yazılıp çizilmeyen tek bir metrekare alan kalmamış. Birileri bu tarih düşmanlarına o taşların babasının malı değil dünya mirası olduğunu anlatmalıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.