Hava Durumu

Bursa'da alıcı bulunamazken neden Bosna'dan ithal ediliyor?

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2017 08:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2017 08:58

Sadece Uludağ'ın eteklerinde yetişen Bursa'ya özgü ahududu meyvesi yetiştiricileri dertli mi dertli.
Binlerce ailenin yaz aylarındaki tek geçim kaynağı olan ahudududa geçtiğimiz yıl firmaların siyah incirde oluşturduğu düşük fiyat taktiğinin şimdi de ahudududa uygulanması üreticiyi ciddi şekilde mağdur etmiş durumda.
Bir önceki yıl üreticiden kilosu 6 liraya alınan ahududu bu yıl 3.5 lira.


Yılda 4 bin ton ahududu meyvesinin Bursa'da üretilmesine rağmen sanki çok ihtiyaç varmışçasına Bosna'dan gümrüksüz ülkeye ithal edilmesi yaşanan düşük fiyat politikasının diğer bir sebebi olarak gösteriliyor.
Ahudududa benzer durumların önümüzdeki yıllarda tekrarlanmaması için kesin çözüm, ürünün yetiştiği bölgelerin ortak kullanabileceği şoklama tesisinin kurulmasıdır.

Komisyoncuların geçtiğimiz yıl aralarında anlaşarak çiftçiden 1 liraya alıp Avrupa'ya 1 euro'ya sattığı siyah incirde mağduriyetin tekrarlanmaması için Büyükşehir Belediyesi Tarım AŞ şimdiden devreye girdi.
Bursa'nın dünyaca ünlü siyah incirinin bu yıl da belediye kanalıyla Avrupa'ya pazarlanacağını belirten Başkan Recep Altepe, siyah incir, armut, şeftali ve sofralık zeytin gibi dünyada bir numara olan ürünlerin dünya piyasasında en iyi şekilde pazarlanmasına uğraştıklarını belirtiyor.


Altepe, geçenlerde yaptığımız program çekimlerimizde de bu konuya değinip Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yatırımlarla üreticilerin daha yüksek fiyata ürünlerini satmasını hedeflediklerini söylüyorsa da ben yine de Bursa'da alıcı bulamayan ahududunun Bosna'dan neden ihraç edildiğine takılmış durumdayım.

-Gemlik CHP'den adalet yürüyüşüne destek var

CHP Gemlik İlçe Başkanlığı, genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı adalet yürüyüşüne bugün ilçeden geniş bir katılımla destek verecek.
İskele Meydanı'nda toplanacak partililer buradan otobüslerle grubun bulunduğu Sakarya'ya giderek yürüyüşe katılacaklar.
Sosyal medyadan yürüyüş için çağrı yapan İlçe Başkanı Mehmet Sertaslan, adalet isteyen herkesi yarınki bir günlük yürüyüşe davet ediyor.
CHP Gemlik İlçe Teşkilatı daha önce de ilçeden Orhangazi'ye kadar yürümüştü.

-'Leylek Festivali'

Karacabey Belediyesi'nin hatta kentimizin uluslararası en prestijli festivallerinden biri olan Leylek Festivali'nin 13'üncüsü 8-9 Temmuz'da Eskikaraağaç Mahallesi'nde yapılacak.
Avrupa Leylek Köyleri Birliği'ne üye kabul edilerek ülkemizi temsil eden Eskikaraağaç Mahallesi'nde şu sıralar festival heyecanı sarmış durumda.


Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, bir sonraki hafta sonu için gidilecek yer rotası olarak mutlaka Leylek Festivali için Eskikaraağaç'ın seçilmesi konusunda herkesi davet ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.