Hava Durumu

Bursa'da Büyükşehir İznik'te halk yapıyor

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2017 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2017 06:00

Geçmişte "Altın Şehir" olarak nitelendirilen İznik'in bugün ve yarın da bu unvanla anılması konusunda anlamlı bir çalışma başlatılmış.
Biri belediye başkanı diğeri kaymakam olan iki devlet adamının ilçenin refah seviyesini yükseltmek adına ortak çabalarına bir yenisini daha ekleyerek başlattıkları temizlik kampanyası İznik halkı tarafından takdir görüyor.
"Temiz Çevrem Duyarlı İlçem" adı verilen kampanyaya kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra esnaf ve vatandaşların da sahip çıkmasıyla adeta ilçede birlik ve beraberlik seferberliği başlamış.

İlçeye gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği bölgelerden olan Yeşil Camii ve İznik Müzesi çevresinde yer alan İbrahim Paşa Sokak'taki evlerin dış cephelerinin boyama çalışmalarına başlanmış.
Kaymakamlık ve belediyenin girişimleriyle vatandaşa maliyet oluşturulmaması düşünülerek kullanılan tüm malzemelerin, boya firmalarının sponsorluğunda caddeler ve sokaklar ilçeye özgü güz akşamı, fındık kabuğu, ıhlamur ve havana renklerinde boyanarak görsel açıdan dikkat çekmesi sağlanıyormuş.
Gelin Osmanlı, Bizans, Selçuklu kenti İznik'i birlikte güzelleştirelim çağrısında bulunarak örnek bir çalışmaya imza atan İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ile Belediye Başkanı Osman Sargın projeye destek vermek adına boya fırçalarını ellerine alarak sokaklardaki boyama çalışmalarına birlikte katılıyorlar.
Halkın rızasıyla yapılan her şeyin İznik'e daha bir güzellik kattığını ortaya koyan, "Temiz Çevrem Duyarlı İlçem" projesi, umut ediyoruz ki ilçe geneline yayılacaktır.

Konu İznik'ten açılmışken

Yazımıza İznik'le başladık İznik'le devam ediyoruz.
İlçenin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanına şimdi de bir yenisi eklenmiş durumda.
Geçtiğimiz kış aylarında faaliyete geçtiği için pek dikkati çekmeyen İznik Belediyesi Eko Turizm Tesisleri şu sıralar ilçenin en gözde yerlerinden biri olmuş durumda.

İznik ve gölüne hakim, panoramik görünümü ve muhteşem doğasıyla şehrin stresinden uzakta zaman geçirebileceğiniz kentimizin ender yerlerinden biri de burasıdır.
Gelenlerin konaklamasını için düşünülmüş 14 bungalov ev, 200 kişilik yemek ve toplantı salonunun bulunduğu 500 rakımlı İznik Belediyesi Eko Turizm Tesisleri geçtiğimiz günlerde nefes terapisi ve meditasyon etkinliğine ev sahipliği yaptı.
Gidilip görülmeye değer ayrıcalıklı bir tesis olduğunu söyleyebilirim.

OTSO Kadın Girişimciler Kurulu bunu hep yapıyor

Kıymet Aydın'ın başkanlığını yaptığı Orhangazi TSO Kadın Girişimciler Kurulu, geçtiğimiz hafta yine farkını ortaya koyduğu önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmış.
İş dünyasına "Pozitif Düşünme ve Stres Yönetimi" ile ilgili sorunların giderilmesine yönelik, kişisel gelişim uzmanı Hakan Mengüç seminer vermiş. Zihinde endişe yaratan konuların insan beyninde ve ruhunda içsel değişimlere sebep olduğunun öne çıktığı seminerde daha huzurlu, rahat ve mutlu bir yaşam sürebilmemiz için bir farkındalık yaratmanın iş hayatını olumlu etkilediği katılımcılara anlatılmış.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.