Hava Durumu

Bursa’da FETÖ’den en fazla tutuklama bu ilçede oldu

Yazının Giriş Tarihi: 23.12.2016 00:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.12.2016 00:15
15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurt genelinde olduğu gibi Bursa merkez ve ilçelerinde de FETÖ kapsamında gözaltı ve tutuklamaların ardı arkası kesilmiyor.
Neredeyse her gün gözaltılar akabinde de tutuklama haberleri geliyor.
İlginç olan bir ayrıntı da kentimizin 17 ilçesi arasında en çok tutuklamanın olduğu ilçe olarak İnegöl öne çıkıyor.
Öyle ki, son tutuklamalarla birlikte bu ilçemizde sayı 100’ün üzerine çıkmış durumda.
Tutuklanan şüphelilerden bazılarının, örgütün şifreli haberleşme programı olan ByLock kullandıkları, kapatılan derneklere üye oldukları ve örgüt liderinin talimatları doğrultusunda Bankasya’yı kurtarmak için para yatırdıkları ileri sürülüyor.
Bilinen bir gerçek ki, muhafazakar kesimin çoğunlukta yaşadığı İnegöl’de bu kadar fazla sayıda FETÖ’ye üye kişinin tutuklanması pek de yadırganmamalı.
Nitekim İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı,‘Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında kanuna muhalefet,suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama ve silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlarından yürüttüğü soruşturma kapsamında, bu zamana kadar 200’ü aşkın kişi hakkında soruşturma açtı.
İnegöl’de FETÖ operasyonlarında tutuklananların bazı eğitim kurumlarında, çeşitli yardım derneklerinde faaliyet gösteren kişiler ile örgüte finans sağlayan işadamlarının çoğunlukta oluşu dikkat çekiyor.
Yine soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 184 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Edinilen bilgiler, yakalanan kişilerin pişmanlık yasasından yararlanmak amacıyla samimi itiraflarda bulunarak verdikleri ifadeler doğrultusunda gözaltıların devam edeceği yönünde.

Gıda OSB bakanlık onayına kaldı

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, Kaymakamlık ve Orhangazi Belediyesi ile birlikte yürütülen Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmasıyla ilgili çalışmalarda sona gelindi.
Orhangazi TSO tarafından daha önce Organize Sanayi Bölgesi için toplanan talep formları, Gıda İhtisas OSB çalışması Valilik onayının ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunulmuştu.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan bir heyet önümüzdeki günlerde Orhangazi’ye gelerek son incelemesini yapacak.
Ardından ise süreç başlayacak.
Gıda İhtisas OSB bünyesinde yer almak için başvuruda bulunan 45 yatırımcı 819 bin metrekare arsa talebinde bulunmuşlardı.

Müteahhitler söz sahibi olmak istiyor

Kentimizin her köşesinde olduğu gibi Orhangazi’de de hızla gelişim gösteren konut artışı nedeniyle imar stok alanları tükenmiş durumda.
Bu nedenle Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’nın İnşaat Meslek Komitesi, ilçede yeni imar alanlarının açılması konusunda değerlendirme toplantısı yaptı.
Ortaya çıkan sonuçla, inşaat müteahhitlerinin sorunlarını daha sistemli izleyebilmek, kamuoyunda etkinliği artırmak, yeni imar plan revizyonlarının yapılması ve Orhangazi’de TOKİ ihalelerinde şartları eşdeğer olan müteahhitlerin de tercih edilmesinde görev alacak “Müteahhitler Derneği” kurulması kararlaştırıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.