Hava Durumu

Bursa’da iki kişiden birinin otomobili var

Yazının Giriş Tarihi: 19.06.2015 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.06.2015 07:27
Coğu zaman trafik sıkışıklığından şikayet edip, ‘insandan çok araç var’ diye de serzenişte bulunuruz.
Yetkililer de, halkın toplu taşıma araçlarını kullanmamalarından şikayet ederler.
Netice itibarıyla trafik sıkışıklığından herkes şikayetçidir.
Keyfimize fazla düşkün olmamızdan mıdır, gösteriş için midir yoksa çok mu paramız var bilinmez ama bir yerden başka bir yere giderken dahi özel aracımızla gitmekten bir türlü vazgeçmeyiz.
Bu yaman çelişki değil de nedir?
Otomobil satışlarında uygulanan taksitli ödeme kolaylıkları neredeyse hepimizi araç sahibi yapmış durumda.
Bakın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)ten yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde trafiğe kayıtlı araç sayısı, nisan sonu itibarıyla 19 milyon 225 bin 406’ya ulaştığı belirtiliyor.
Bursa’da ise trafiğe kayıtlı araç sayısı nisan ayı sonu itibarıyla 700 bin 892 oldu.
Bunun 376 bin 257’sini otomobil, 137 bin 76’sını kamyonet, 80 bin 626’sını motosiklet, 56 bin 915’ini traktör ve 24 bin 916’sını kamyon oluşturdu.
Kentimizin nüfusunun 2 milyon 300 bin olduğunu düşünürsek, neredeyse iki kişiye bir aracın trafikte dolaştığı bir şehirde yaşadığımızın farkında mısınız?

TÜRKİYE'NİN TATLISI…

Kentimizin lezzet marka değerlerinden biri de hiç şüphe yok ki, ‘Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı’dır.
İlçenin adını taşıyan Mustafakemalpaşa tatlısının yıl içinde en çok tüketildiği ay ramazan ayıymış.
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, biraz iddialı da olsa, “Ramazan ayında Türkiye’nin damak tadı Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı’dır” demiş.
Şöyle ki, Türkiye’nin herhangi bir yerinde hangi lokantaya giderseniz gidin, yemek sonrası canınız tatlı yemek istediğinde garson size tatlı çeşitlerini sayarken mutlaka Mustafakemalpaşa tatlısını söyler.
Bir diğer ayrıntı da yılda 20 milyon paket peynir tatlısının dünyanın her yerine buradan gönderiliyor olmasıdır.
Bu durumda Başkan Kurtulan’ın iddiasında pek de haksız olmadığını gösteriyor.
Nitekim , ramazan ayının gelmesiyle birlikte Mustafakemalpaşa’daki tatlı üreticilerini heyecanlı bir telaş sarmış durumda.
20 fabrikada 2 bin çalışanıyla günde 50 bin paket tatlı üretiminin yapıldığı ilçede ramazan ayında talep artışı yaşanınca üreticiler müşterilerine ürün yetiştirmekte zorlanıyormuş.
İşte mübarek ramazan ayının bereketlerinden biri de bu olsa gerek.

UÇARKEN HİZMET ETMEK

Son yıllarda özellikle gençlerin adrenalin sporu olarak tercih ettiği spor dallarından biri olarak yamaç paraşütü öne çıkıyor.
Tandem adı verilen şekliyle de aynı anda iki kişiyle uçulabilinen yamaç paraşütüyle Bursalılar ilk kez Gürsu’da tanıştı.
Daha sonra ilginin artması üzerine, Yıldırım Beşevler Mahallesi ve Uludağ Sarıalan bölgelerinde uçuş pistleri oluşturuldu.
Son olarak da Kestel Belediyesi’nin destekleriyle ilçenin Burhaniye Mahallesi Pamuk Tepe Mevkii’nde 300 metre yüksekliğe hakim olup yılın 10 ayında uygun rüzgarın estiği bölge yamaç paraşütçülerinin gözdesi haline gelmiş durumda.
Her şeyden önemlisi gençlerin dünyada gelişim gösteren yamaç paraşütü sporu yaparken, bölgenin tanıtımı açısından değerlendirilip desteklenmelidir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.