Hava Durumu

Bursa-Frankfurt hattı

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2015 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2015 07:49
Alanında dünyanın en büyüğü olan Heimtextil Ev Tekstil Ürünleri Fuarı için iki gündür Frankfurt’tayız...
Fuarın büyüklüğünün daha iyi anlaşılabilmesi için ülkemiz ve kentimiz açısından şöyle özetleyebilirim.
Fuara Türkiye’den katılan 157 firmadan 57’si Bursa’dan.
Yine fuara en çok katılım gösteren firma sayısı ülkemizden.
Bundan şunu çok iyi hissedebiliyoruz ki, Bursa ev tekstilinde marka şehir olmuştur..
Nitekim, bunu da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)’nun öncülüğünde 140 işadamını Yenişehir Havaalanı’ndan kaldırılan özel uçakla Frankfurt’a getirmesi alanında ne kadar önemli olduğunu göstermiştir.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ı sağlık sorunları nedeniyle fuara katılamadığı için Başkanvekili İsmail Kuş temsil ederken, heyet başkanlığını MÜSİAD Başkanı Hasan Çepni, Yusuf Ateş, Mehmet Uğur Bocan, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, KOSGEB İl Müdürü Ahmet Akdağ, BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, Ticaret Borsası’nı temsilen Reşat Akay ile Uludağ Üniversitesi’nden öğretim görevlileri ve girişimci kurum ve kuruluşların temsilcileri yer aldı.
Bursa heyeti fuar öncesi ilk ziyaretini Frankfurt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Matias Müller ve yönetim kurulu üyeleriyle Ticaret Borsası’nda bir araya gelerek yaptı.
Burada Müller’in anlatımlarından dikkatimizi çeken üç önemli nokta oldu...
Birincisi, Müller’in Türk ve Alman ilişkilerindeki hassasiyetini önemsediklerinin altını çizmesiydi.
Diğeri ise Türkiye’nin son yıllarda ortaya koyduğu ekonomik disiplin içinde sıçrama yapan örnek bir ülke olarak görünüp mutlaka AB’ye girmesini arzulamasıdır.
Üçüncüsü de, Türkiye’nin şu an AB’ye girmemiş olmasından dolayı çok şanslı olduğumuzu söylemesidir.
Bu da, AB ülkelerinin bugün içinde bulunduğu ekonomik krizin ne kadar ciddi boyutta olduğunu gösteriyor.
Müller’in ülkemiz adına keyif verici izlenimlerini aktarmasının ardından BTSO Başkanvekili İsmail Kuş da Almanya’yı dost ülke olarak gördüklerini ifade ederek karşılık vermiştir.
Nitekim de Kuş’un bu yöndeki tevazusunu, Türkiye’nin 2014’te ev tekstilinde 3.1 milyar dolar olan ihracat hacminin 600 milyon doları Almanya’ya yapılıyor olması da doğruluyor.
Bursa heyeti, Frankfurt Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinden sonra  Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’yla kardeş şehir olan Darmstadt ve Hanau Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileriyle de bir araya geldi.

FUARA BURSA DAMGASI

Frankfurt Ev Tekstil Ürünleri Fuarı’nın açılış gününe Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı.
Bakan Zeybekci, Türk menşeli stantları gezerek firmaları ziyaret edip başarılar diledi.
Bursa ve Denizli ağırlıklı 157 Türk firmasının yer aldığı fuarda öne çıkan ürünler perde, havlu ve yatak odası takımlarıydı. 
Dünyanın pek çok ülkesinden katılımın olduğu fuara ilgi o kadar fazlaydı ki, Furankfurt’ta fuar süresince tüm oteller günler öncesinden dolmuş durumda. 
Bu durumu görünce insanın aklına böyle bir organizasyonun ev tekstilinde marka şehir olmuş kentimizde yapılamaz mı sorusu gelince ben de heyette yer alan BBB Başkanvekili Abdülkadir Karlık’a sordum.
Bu yönde çalışmalarının olduğunu ve 50 bin metrekarelik alandan oluşan BUTTİM fuar alanını 100 bin metrekareye çıkarma planı olduklarını söyledi.
Düşünüyorum da böylesine kapsamlı bir fuarın Bursa’da da olması kentimizin dünyadaki marka değerini şüphesiz artıracaktır.
Çünkü Bursa’nın fuar organizasyonunun yanında pek çok farkındalıklarının da Frankfurt’a oranla çok daha fazlasının olmasıdır.
Büyükşehir Belediyesi’nin her konuda dünya kenti olma özelliğini taşıyacak adımlardan birinin yeni stadın tamamlanmasının ardından hedefleri arasında fuar organizasyonları olmalıdır.
Zira, 750 bin nüfuslu Frankfurt bunu başardığına göre bizim de başarmamız için sadece başlangıç yapmamızın yeterli olacağı kanısındayım.

İSLAM'A KARŞI ÖNYARGI ENDİŞE VERİCİ

Türkiye’nin Almanya ile ortak yönleri var.
Bunun en somut göstergesi, dünyada en çok Türk’ün yaşadığı ülkenin Almanya oluşudur.
Mesela hemen hemen her yurttaşımızın Almanya’da yakını, akrabası, arkadaşı ya da bir şekilde bağlantısı vardır.
Ama özellikle son yıllardır İslam düşmanlığının başını çeken ülkelerden biri de maalesef Almanya’dır.
İşte bu endişe verici durum burada yaşayan Müslüman Türk vatandaşlarımız ile yaptığımız sohbetlerimizde ister istemez tedirginlik yaşadıklarını ifade ediyorlar.
Bu çok tehlikeli tırmanışın öncülüğünü İslam Karşıtı Yurt Birliği adındaki grubun her pazartesi günü özellikle Doğu Almanya bölgesinde sayıları giderek artan binlerce kişinin bir araya gelerek gösteri yapmasıdır.
İnşallah umut ediyoruz ki, dost ülke gördüğümüz Almanya’da bu tehlikeli sürecin iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin ön plana çıkarılarak sorun yaşanmadan dostça aşılabilmesidir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.