Hava Durumu

Bursa iş dünyasının 'Reform Paketi'ndeki rolü

Yazının Giriş Tarihi: 23.06.2017 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.06.2017 07:31

Uzunca bir süredir iş dünyasının heyecanla beklediği Üretim Reform Paketi, geçtiğimiz hafta TBMM onayıyla yasalaşmış oldu.
Yaşanan tüm zorluklara rağmen Üretim Reform Paketi henüz taslak aşamasında dahi etkisini göstermiş, Türkiye yılın ilk çeyreğinde Çin ve Hindistan'la birlikte, dünyada en hızlı büyüyen üç ülkeden biri olmuştur.
51 meslek komitesi ve 18 sektör konseyiyle Üretim Reform Paketi'nin hazırlanmasında en önemli katkıyı Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO'nun üstlendiğini gururla söyleyebiliriz.
Nitekim BTSO Yönetimi Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Ankara'da paketin hazırlanması sırasında bakan düzeyinde çok sayıda gerçekleştirilen Ortak Akıl toplantılarına katılıp sektörün beklentilerini aktarmasıyla hazırlanan raporun, "Üretim Reform Paketi'nin şekillenmesinde rol üstlenmiştir.

Zira Bursa iş dünyasının taleplerini içeren OSB bölgelerinin kurulmasında gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi modeli getirilmesi, sanayi şirketlerinden tatil günlerinde çalışma ruhsatı talep edilmemesi, OSB'lerde emlak vergisi muafiyeti getirilmesi, Sanayi Sicil Kanunu'ndaki sanayici tanımının yeniden yapılması böylelikle bilişim teknolojisi ve yazılım üreten işletmelerin de bu kanun kapsamına alınması gibi benzer 13 maddenin Reform Paketi'nde yer alması sağlanmıştır.
Hem ülkemiz hem de kentimiz adına bu önemli gelişmeler Bursa iş dünyasının hükümet nezdindeki gücünü göstermektedir.
Okan Tuna'nın dünkü köşesinde aktardığı gibi İbrahim Burkay'ın 11 isimden oluşan Kamu Görevlileri Etik Kurulu'na seçilmesi kadayıf üzerine kaymak gibi olmuştur.

-İznik'te şaka nasıl gerçek oldu

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ile ilçe kaymakamı Ali Hamza Pehlivan'ın uyumlu çalışmalarının İznik'e pozitif yansımalarını zaman zaman buradan konu edip örnek göstermişimdir.
Geçenlerde İznik'e gittiğimde görüştüğümüz Başkan Sargın, Kaymakam Bey için, "Allah başımızdan eksik etmesin!" deyince ben de "Öyle deme başkan, Allah vali yapsın falan de" demiş gülüşmüştük.

Önceki gün açıklanan Valiler Kararnamesi'nde Kaymakam Pehlivan'ın vali olarak Bayburt'a atandığını öğrenince bu ilginç olayı sizlerle paylaşmak istedim.
Gerçi bana sormuş olsalar; İznik Kaymakamlığı'nı mı, Bayburt Valiliği'ni mi?
Kesinlikle tercihim İznik olurdu...

-Mudanya Belediyesi'nden zorunlu açıklama

"Onaylı uygulama imar planı bulunan alanlardaki zeytin ağaçları üzerinden başlayan tartışmaya ilişkin bu açıklama zorunluluğu doğmuştur" diyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, dün yaptığı açıklamada kendi rant planlarını yerel belediyelerin üzerine yıkmaya çalışanlar olduğunu söylemiş.
Özetle, ilçede şu anda görülen inşaat çalışmalarının daha önceki belediye yönetimince verilmiş ve de kazanılmış haklar olduğunu, kendisinin döneminde bir karış alanın dahi imara açılmamasına rağmen tam tersi yönde oluşturulmak istenen algının da siyasi olduğunu vurgulamış.
Başkanın açıklaması açık ve nettir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.