Hava Durumu

Bursa’nın ağabeyi Bakan Bey’den ilk müjde

Yazının Giriş Tarihi: 13.04.2015 07:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.04.2015 07:50
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, işadamlarıyla buluşmasında Bursa için ilk müjdesini verdi.
AK Parti’nin listesine birinci sıradan aday gösterilmesinin ardından geçtiğimiz hafta geldiği Bursa’da BTSO yöneticilerinin yanı sıra 
Suudi Arabistan Prensi Saud Bin Abdullaziz El Suad’ın da bulunduğu özel bir toplantıya katılan Bakan’a, Bursa Sağlık Serbest Bölgesi hakkında sunum yapıldı.
BTSO’nun bir süredir projesini hazırlamaya çalıştığı Sağlık Serbest Bölgesi hakkında Bakan Müezzinoğlu’na sunumu, kendisiyle milletvekilliği listesine girme mücadelesi veren ancak kabul görmeyen BTSO Meclis Üyesi ve aynı zamanda Sağlık Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Esgin yaptı.
BTSO’nun yapımını üstleneceği Büyükşehir Belediyesi’nin yerini tahsis edeceği Sağlık Serbest Bölgesi, Bursa için önemli bir projedir.
Projenin hayata geçirilebilmesi için Sağlık Bakanlığı’nın onay ve de destek vermesi şart…
Bu nedenle bir araya gelen işadamları, Bakan Müezzinoğlu’na yapmak istedikleri Sağlık Serbest Bölgesi hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirilmesi isabetli olmuştur.
Nitekim de, Bakan Bey’in projeyi beğendiğini ve gerekli her türlü desteğin verileceğini ifade etmesi Sağlık Serbest Bölgesi’nin önündeki en önemli bürokratik engel böylece aşılmış oldu.
Zaten Bakan Bey de şu sözleriyle projeye destek vereceğini vurgulamıştır:
“Bu toplantıda görüşülen konular, Bursa için büyük önem taşıyor. Bizim ülkemize ve Bursamıza dair hayal ve hedeflerimiz var. Bursa’nın Sağlık Serbest Bölgesi konusunda önemli altyapısının olduğunu görüyorum. Bu çalışmanın tamamlanması halinde kent sağlık turizmi alanında da önemli kazanımlar elde edecektir. Önemli olan maddi değil vizyon ve iradeyi ortaya koymaktır. Bu irade ve inancı BTSO’da gördüm. Ben de bu proje ve hedeflere liderlik yapacağım”
Bakanın bu açıklamalarıyla Bursa adına verdiği ilk söz ya da müjde diyebiliriz.
Eee Bursa’ya abi olabilmek böyle bir şey…
Bu arada söylemiş olalım, toplantıya katılan Suudi Arabistan Prensi de projede yer almak istediklerini ifade etmişler. 

LEYLEK FESTİVALİ EL DEĞİŞTİRDİ

Leylekler baharın müjdecisi olarak bilinir.
Bu yüzden de sevgiyle karşılanır gelişleri.
Eskilerde dünyaya gelen bebeğin nereden geldiğini soran çocuklara, “leylekler getirdi” denirdi.
Bursa’nın, Avrupa Leylek Köyü unvanını almış bir mahallesinin olduğunu zannediyorum pek çoğunuz bilmiyordur.
Burası Apolyont Gölü’ne kıyı Karacabey ilçesinin mahallesi olan Eskikaraağaç Mahallesi’dir.
Mahalle halkı, her yıl gelen leylekleri koruyup kolladıkları ve onlara misafirmiş gibi davrandıkları için leylek dostu köy olarak tanınmışlar.
Daha sonra bu durumun duyulması üzerine Avrupa Leylek Köyü Birliği’ne alınan Eskikaraağaç Köyü’nde bu yıl 11.’si düzenlenecek olan Avrupa Leylek Köyü Karacabey Eskikaraağaç Leylek Şenlikleri için hazırlıklar sürüyor.
Şenliğin finansmanı Karacabey Belediyesi’nce karşılanamayınca Uluslararası Leylek Şenliği’ni dokuz yıldır Nilüfer Belediyesi yapıyordu.
29-31 Mayıs’ta yapılan şenlikler geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi ve Valilik tarafından gerçekleştirilince değişmişti.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, bundan böyle Eskikaraağaç Leylek Şenlikleri’nin sorumluluk alanları içinde kalan Karacabey Belediyesi’nce üstlenildiğini açıklamıştı.
İlgisizlikten yakınan Eskikaraağaç Mahallesi’ndeki vatandaşlar şimdi ise paylaşılamaz olmaktan pek mutlular.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.