Hava Durumu

Bursa'nın en önemli bu yatırımı ne oldu?

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2017 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2017 07:26

Kentimizde uzunca süre konuşulan en önemli yatırımlardan biri olarak da gösterilen Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) yapımıyla ilgili Kestel Belediye Başkanı Yener Acar'ın dışında kimsenin ağzını bıçak açmıyor.
Zira hükümetin her ile bir üniversite projesince kentimiz de payına düşeni almış olmasına rağmen ne yazık ki iki yıl yatırımın nereye yapılacağıyla ilgili tartışmalarla geçmiştir.
Netice itibarıyla Kestel'e yapılmasında karar kılınan Bursa Teknik Üniversitesi'nin ana kampusu inşaatına bir türlü başlanılamamasıyla da iki yıl daha ilave kayıp zaman oluşmuştur.
Yapılacak kampus inşaatı alanı içinde kalan vatandaşa ait yerlerin ücretleri ödenip kamulaştırılması yapılmış olmasına rağmen, en küçük bir gelişmenin olmayışına TBMM'de Bursa'yı temsil eden siyasi iradenin de yatırıma olan ilgisizliği hayret edici boyuttadır.
Evet, Orhangazi Üniversitesi'nin 15 Temmuz sonrası lağvedilerek mevcut binalarının Bursa Teknik Üniversitesi'ne devredilmesi kampus yapımı sürecini sekteye uğratmıştır.
İyi de, kampusun Kestel'e yapılacağının açıklanmasıyla başta Kestel Belediyesi'nin üniversite gençliğine hitap edecek plan, proje çalışmalarıyla birlikte bölgede yaşanan yatırım hareketliliği bu yüzden durmuştur.
Aynı şekilde ilçe halkında da pekala haklı olarak üniversitenin Kestel'e yapılmaktan vazgeçilip yatırımın başka bir yere kaydırıldığı görüşü hakim.
İnşaatın başlamasına ilişkin somut bir gelişmenin olmayıp beklentilerin gerisinde kalınması hiç şüphe yok ki, en çok Kestel Belediye Başkanı Yener Acar'ı güç durumda bırakmıştır.

Bursa'ya vefa borcunu böyle ödüyor

Ünlülerin estetik doktoru olarak bilinen Op.Dr. Bülent Cihantimur'un, yükseköğrenim ve iş hayatının başladığı Bursa'ya olan vefa borcunu okul yaptırarak ödemek istemesi çok erdemli bir davranıştır.
İmkanları sınırlı olan Harmancık ilçesine okul yapılmasına ilişkin protokol geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Op.Dr. Bülent Cihantimur arasında imzalandı.
En büyük hayalini gerçekleştirdiğini söyleyen Cihantimur Hoca'ya biz de teşekkür ediyoruz.

Karacabey aşk filmine plato oluyor

Doğal güzellikleriyle son zamanlarda öne çıkan Karacabey, film yönetmenlerinin de ilgisini çekmeyi başardı.
Murat Yıldırım ile Özge Güner'in başrollerini paylaşacağı filmin bir kısım çekimleri Eskikaraağaç(Leylek Köyü)
ile Longoz Ormanları, Ayı Barınağı ve Hara'da yapılacak.
Aşk hikayesini konu olan filmin beyazperdede yayınlanmasıyla inşallah Karacabey'in keşfedilmeyi bekleyen doğal güzellikleri gün yüzüne çıkar ve hak ettiği değeri görür.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.