Hava Durumu

Bursa'nın gözbebeği Kumla'ya hangi belediye bakıyor?

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2017 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2017 07:52

Bursa'nın en önemli tatil bölgelerinden olan Gemlik'in Kumla Mahallesi'ne tatil için gelenler bin pişman olarak geri dönüyor.
Büyükşehir Belediyesi'nin 40 milyon lirayı aşan altyapı, plaj, sahil ve çevre düzenlemesi çalışmalarına gölge düşüren sebep üstyapı çalışmalarının bitirilememesidir.
Yaz sezonunda bir kısmı Ankara, İstanbul ve Eskişehir'den gelenlerle nüfusu yüz bine ulaşan ilçenin tüm cadde ve sokaklarında bırakın arabanızla, bisikletinizle gitmeyi yaya olarak bile yürümek tam bir işkenceye dönüşmüş vaziyette.
Üstyapı çalışmaları için mevcut kaldırım taşlarının sökülüp yerine yenilerinin döşenmesi yaz sezonuna bırakılınca tozun toprağın içinde tatil yapmak zorunda bırakılan vatandaş isyanlarda...
Nereye park ederseniz edin birkaç saat sonra aracınızı tanıyamayacak şekilde üzeri toz örtüsü kaplanmış buluyorsunuz.
Yolların da kullanılamayacak kadar kötü olması toplu taşıma, araçlarının da her gün güzergah değiştirmesi Kumla'dan kaçmak isteyenleri dahi çileden çıkarmış durumda.
Kumla'nın cadde ve sokaklarında bu durum yaşanırken sahilinde ise farklı bir rezalet hakim.
Gemlik Belediye Zabıta ile Büyükşehir Zabıtası'nın iki yıldır çözümlenemeyen yetki karmaşasının bedelini vatandaşa ödetiyorlar adeta.

Hal böyle olunca da bazı esnafın işyerinin önündeki halka ait sahil yoluna malzemelerini yayması ve de seyyar satıcıların da bu oluşan başıboşluğu fırsat bilmesiyle insanların özellikle geceleri sahilde birbirine sürtünerek yürümek zorunda bırakılıyor.
Derdini, şikayetini aktaracağı muhatap dahi bulamayan vatandaş da,
"Kumla'ya Yalova Belediyesi mi bakıyor?" diye soruyor.

-Bu görüntü hiçbir sahil beldesinde yok

Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın,
"Plaj ve yürüyüş yolları işgalleri hakkında" Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı'na Kumla'ya istinaden yazdığı yazı aynen şöyle:
Bursa Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan kontrollerde Gemlik Kumla sahilinde seyyar satıcıların ve bölge esnafının yürüyüş yolları ve halk plajını işgal ettikleri gözlemlenmiştir. Söz konusu Kumla sahilinde izinsiz verilen tüm hizmetlerin şezlong, şemsiye kiralama, sahil bandı yürüyüş yolu üzerine masa ve sandalye konulması vb. engellenmesi hususunda..."
Takdir kamuoyunun. Gemlik Zabıtası zaten yok da...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.