Hava Durumu

Bursa’nın iki bakanla temsil edilmesi ilk değildir

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2015 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2015 08:34
Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığında kurulan 64’ncü hükümetinde İstanbul ve Ankara’nın dışında sadece Bursa’nın TBMM’de iki bakanla temsil edilmesinin kentimiz siyaset tarihinde ilk olduğunu vurgu yaparak demiştik ki;
Bu durumun fırsata dönüştürülüp Bursa’nın yıllardır beklediği yatırımların hayata geçirilmesi adına tarihi bir fırsat olduğunu bir önceki yazımızda aktarmıştım.
Önceki gün arayan, 72 yıllık yaşamının 51 yılını ülke siyasetinin pek çok kademesinde görev alan CHP eski Milletvekili Turhan Tayan uyardı.
Bursa’da siyaset yapanların ve yeni nesilin bilmesini istediği şu önemli bilgiyi paylaşmamızı istedi.
Bursa’nın iki bakanla sadece bu dönemde değil geçmişte üç bakanla dahi TBMM’de temsil edildiğini belirterek şunları söyledi:
“10 Ekim 1965’te Adalet Partisi’nden başbakan seçilen Demirel hükümetinde merhum İhsan Sabri Çağlayangil Dışişleri Bakanı, Ahmet Türker Ticaret Bakanı ve Mehmet Turgut da Sanayi Bakanı olarak görev almıştır.”
Bursa’nın adeta siyaset ta-rihi belleği Tayan, yine 1993 yılında Tansu Çiller’in başbakanlığı döneminde Mehmet Gazioğlu’nun İçişleri Bakanı, Şükrü Erdem’in de Gençlik ve Spor Bakanı olduğunu söyledi.
Ayrıca;

1995 yılında kendisinin de Milli Eğitim Bakanı olduğu Çiller hükümetinde Cavit Çağlar’ın da Devlet Bakanlığı görevinde bulunduğunun     unutulmamasını istedi.
Tayan’ın kentimizin geçmiş dönem siyasetçilerine ışık tutacak verdiği bu bilgilerden de anlaşılacağı gibi, Bursa’nın bugünkü hükümette iki bakanlı temsil ediliyor olmasının ilk olmadığıdır.
Bursa’nın geçmiş siyasi ta    rihi gösteriyor ki, Türk demokrasisi her zaman Bursa siyasetinden nefes almıştır.
Bu önemli bilgileri bizlerle paylaşan sayın Turhan Tayan’a teşekkür ediyoruz.

CHP Mudanya’da bugün seçim var

CHP’nin ilkini geçtiğimiz hafta sonu Gürsu’dan startı verilen ilçe kongrelerine bugün de Mudanya ile devam edilecek. CHP Mudanya İlçe Kongresi’nde başkanlık yarışı iki adaylı olarak yapılacak. Mevcut başkan Selahattin Avcı’ın aday olmayacağını açıkladığı ilçe başkanlığı için Ergül Batman ile Ceyhun Yıldırım yarışacak.
Bugün Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapılacak seçimlerin ardından yarın ise Yıldırım, İnegöl ve Gemlik kongreleriyle devam edilecek.

Sosyal Hizmetler Merkezi Gemlik’te

Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Merkezi’nin Gemlik’te de kurulacağını açıklamış.
Daha sağlıklı aile yapısı, gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğine yönelik, psikolojik, sosyal ve ma-nevi desteklerin de yer aldığı hizmetleri verecek merkezin, 2016 yılı içinde faaliyetlerine başlanılacak. Gemlik’te kurulacak merkezin çalışmaları Orhangazi ve İznik ilçelerini de kapsayacak.

Yenişehirliler seçimi fırsata çevirdiler

Yenişehir’in köyleriyle birlikte nüfusunun 40 binin üzerinde olması ve aynı zamanda il merkezine uzaklığı da göz önüne alındığında sağlık hizmetlerinden mahrum olmaması gereken bir konumdadır.
Bu eksikliğin gide-rilmesi yönünde hem 7 Haziran hem de 1 Kasım seçimlerinde ilçeye sıklıkla gelen başta Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu olma üzere diğer siyasetçilere aktarılan ekim açığı sorunu anlaşılan o ki, karşılık bulmuş.
Yenişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mehmet Yoğurt, iki ay içinde ilçeye atanan yeni 4 uzman doktorla birlikte ihtiyacın giderildiğini söylemiş.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.