Hava Durumu

Bursa’nın orantısız büyümesi nereye kadar

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2015 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2015 07:43
Bursa’da yaşayanların belki de en çok dikkatini çeken gelişme çok hızlı şekilde devam eden yeni inşaat alanlarının oluşmasıdır.
Daha önce boş gördüğümüz arsada bir süre sonra göğe doğru yükselen inşaatın yapılmakta olduğuna fark ediyoruz.
Bu baş döndürücü durum kentimizin ne kadar orantısız büyüdüğü gerçeğini gösteriyor.
Kimileri bu durumu “Bursa gelişiyor” olarak ifade etse de bu denli hızlı büyümesiyle birlikte göç alan bu şehirde yaşayanlar olarak gelecekte eziyetini yine biz çekeceğiz demektir.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan yılın ilk 6 aylık dönemine ilişkin konut satış verilerine göre Bursa, ülkemizin en çok konut satılan 5 ili arasında.
Yüzde 29.1’lik konut satış oranı bakımından ise Bursa ilk sıralarda görünüyor.
Bu yılın ocak-haziran ayları arasındaki 6 aylık dönemde Bursa’da toplam 24 bin 935 konut satışı gerçekleştirildiği, geçen yılın aynı döneminde ise 19 bin 309 olduğu açıklanıyor.
Aynı tarihler arasında İstanbul’da 122 bin 573, Ankara’da 74 bin 424, İzmir’de 39 bin 432, Antalya’da 33 bin 548 ve Bursa’da 24 bin 935 konut satılmış.
Rakamlar da gösteriyor ki, konut piyasasının hareketliliği Bursa’nın çekim gücünü gösteriyor.

VEFAYI GÖSTERECEK SİZLERSİNİZ

Bilmeyenler için aktarmış olalım Uluabatlı Hasan, İstanbul’un fethinde sancağı burca diken kişidir.
Bu kahraman şehidimizin doğduğu yer de Bursa’dan Karacabey’e giderken içinden geçilen adının verildiği Uluabat Mahallesi’dir.
Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde buradaki Uluabatlı Hasan’ın heykelini yenileyerek daha görkemli görünüme kavuşmasını sağlamıştı.

Böylece Bursa-İzmir yolundan geçenlerin de dikkatini çekecek şekilde şehit kahramanımızın heykelinin görülüp anılması ve hatırlanması anlamında güzel bir çalışma olduğunu söyleyebiliriz.
Uluabatlı Hasan için de ikinci bir vefa örneğini Karacabey Belediyesi gösterdi.
Belediye Başkanı Ali Özkan, Uluabat Mahallesi’ndeki Uluabatlı Hasan Anıtı’na gerçekleştirilen restorasyonun ardından eski heykelin Karacabey’de bulunan Uluabatlı Hasan Meydanı’na dikileceğini duyurdu.
Benzer çalışmalar diğer ilçe belediyelerimizce de yapılmalıdır.
Böyle bir çalışmanın özünde iki anlamlı gerekçe de karşılık bulmuş olacaktır.
Birincisi heykelini ya da anıtını yapacağınız kişinin saygıyla anılmasını sağlarken vefanın bir semt isminden ibaret olmadığını bu örnek çalışmayla ortaya koymuş olacaksınız.
İkincisi de, heykeli koyacağınız yerin aynı zamanda cazibe merkezi, buluşma noktası olmasını sağlayarak sosyal bir hizmete de imza atmış olacaksınız.
Dolayısıyla da gelecek nesillere geçmişimizin kahramanlarını bu gibi çalışmalar sayesinde aktaracak olan siz belediye başkanlarısınız.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.