Hava Durumu

Bursa’nın sağlık turizminden beklentisi

Yazının Giriş Tarihi: 13.09.2016 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.09.2016 08:00
Bursa Sağlık Turizmi Derneği, kent olarak 2017’de sağlık turizmi gelirlerini 30 milyon dolar olarak hedeflediklerini açıklamışlar.
Şehrimizin sağlık turizmi adına önemli bir hedef.
Sağlık turizminin 2011 yılından bu yana geliştiğini ifade eden Bursa Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Prof. Dr. Sedat Demir, 250 civarında hastayla başlandığını daha sonra ise başta valilik ve yerel yönetimlerin desteğiyle sayının bin 500’e ulaşmasıyla kentte sağlık turizmi kavramının geliştiğini belirtiyor.
Türkiye’ye gelen bir turistin bıraktığı döviz yaklaşık 900 dolar civarında.
Sağlık turisti ise yaklaşık 10 bin dolar döviz bırakıyor.
Rakamların da ortaya koyduğu gibi 10 bin sağlık amaçlı turistin Bursa’ya geldiğinde 100 bin normal turist gelmiş gibi oluyor.
Bu ortaya çıkan tablo Bursa açısından sağlık turizminin ne kadar önemli olduğunu rakamlarla göstermektedir.
Bursa’nın medikal sağlık turizmi alanında hiçbir eksiğinin olmadığını ifade eden Demir, “Bu konuda dünya çapında kalite kriterlerini tamamlamış, bilinen tüm teknolojileri uygulayan hastanelerimiz var. Ancak Bursa’da en önemli eksiğimiz yeterli sayıda termal tedavi tesislerimizin olmamasıdır. Şehirde yeni yapılan lüks otellerimizin hepsi termal sularla donatılmış bir şekildedir. Bursa bu alanda kalitesini kanıtlanmış, dünyayla boy ölçüşür hale gelmiştir” diyor.
İyi güzel de Bursa’nın bu konuda yapabilecek her şeyi yaptığı ortadadır.
Bundan sonra bize göre yapılacak şey, sağlık turizmi için turistin Bursa’yı tercih etmesine sağlayacak tanıtım yapılmasıdır.
Bunu sadece bu kentte yaşayan yetkililerden değil Sağlık Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapmasıdır beklenti.

Bakın İnegöl’ün nüfusu niçin artıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına göre 2014 yılında 242 bin 232 nüfusa sahip İnegöl’ün 2015 yılı itibarıyla nüfusu 6 bin 859 artarak 249 bin 91’e ulaşmış.
Artışın nedenini Belediye Başkanı Alinur Aktaş şu üç sebebe dayandırıyor.
Birincisi ciddi ticari potansiyelinin olması, ikincisi ülkenin her bölgesinden göç alması ve de tarım alanlarındaki verimliliğinin çekim gücü oluşturması.

2016 yılı hamle yılı olacak

2016 yılını, ‘Altyapıda Hamle Yılı’ olarak ilan eden Karacabey Belediyesi, ‘Yeni Kent Meydanı’ projesinde inşaat çalışmalarına başladı.
Belediye Başkanı Ali Özkan, proje içinde yer alan yeni meydana, “15 Temmuz Demokrasi Meydanı”  adı verileceğini açıkladı.
Karacabey Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda tamamlanan Hükümet Konağı’nın arkasındaki otopark alanın yıkım çalışmalarının ardından kısa süre önce ilgili projenin tamamlanmasıyla birlikte ilçe merkezinin bütünüyle çehresinin değiştirilmesi hedefleniyor.

İznik’in tarihi surlarında gizli

Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın ile Müze Müdürü Haydar Kalsen 4970 metre uzunluğunda 114 burcu, 4 ana kapısı ile 12 tali kapısı bulunan İznik surlarının temizliği için başlatılacak çalışmaları yerinde incelemişler.
Yıllar yılı surların onarılıp temizleneceği söylenmiş ama bir adım atılmamıştır.
Bakalım bu kez beklenti gerçek olacak mı?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.