Hava Durumu

Bursa’nın tanıtımı için bu engel neden aşılamıyor?

Yazının Giriş Tarihi: 27.01.2016 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.01.2016 07:43
Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık’ın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesiyle yaşanılan heyecan Bursa’nın değerlerinin evrensel olarak tescillendiğinin kanıtı olmuştur.
Bursa’nın tarihi değerlerinin Dünya Mirası Listesi’nde dünyada 998. Türkiye’de 12. sırada yer alması kentimizin güzelliklerinin dünya çapında tanınması açısından önemli bir gelişmedir.
Bursa’nın listeye girmesi sürecinde edinilen tecrübe İznik’in de önünü açmıştır.
Tarihi M.Ö. 4’üncü yüzyıla kadar uzanan Bitinya, Roma, Selçuklu ve Osmanlı uygarlıklarına ev sahipliği yapan İznik’in de UNESCO’ya listesine dahil edilebilmesi için çalışılıyor.
Hatta bu çalışmalar sırasında İznik Gölü kıyısının 20 metre açığında 2 metre derinlikte bulunan ve 1600 yıl önce Aziz Neoplıytos’ın adına inşa edilen bazilika 2014 yılının en önemli 10 keşfi arasında gösterilmişti.
Daha da önemlisi İncil’in bugünkü konumunu almasında yeri tespit edilemeyen konsilin toplandığı Senato Sarayı’nın bu bazilika olduğu yönündeki bilgiler araştırılıyor.
Ama gelin görün ki, gezerken dört ayrı medeniyetin izlerine rastladığımız İznik’in dünya mirası oluşunu dünyayla paylaşmak isteyen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı’nın bu çabaları neticelendirilemeyişi düşündürücüdür…
Büyükşehir Belediyesi’nin İznik’in UNESCO’ya dahil edilebilmesi sürecinin başlatılabilmesi adına yapacağı her türlü uluslararası girişimler için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yetki onayı alması gerekiyor.
Bunun için bir yıla yakın zamandır yapılan başvurular, karşılıklı görüşmeler ha bugün ha yarın denilerek hantal işleyen bürokrasi engeline takılıp kalmış durumda.
Halbuki verilecek bir onay yazısı ile İznik’i dolayısıyla Bursa’yı dünyanın tanıması için yakalanacak bu fırsat, zaman kaybına uğratılmaktadır.
Kentin sorunlarının aşılması noktasında TBMM’de kentimizi temsil görevini bu şehrin halkından alan bakan ve milletvekillerine  bu konuda büyük görev düşüyor.
Zira, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın vereceği yetki, kentimizin en büyük eksikliği olan tanıtımımızı yapmamıza neden olacaktır.

Başkan Tartar’ın tedavisi sürüyor


Geçtiğim günlerde evinde fenalaşarak hastaneye kaldırılan Orhangazi Belediyesi’nin bir önceki başkanı İsmail Tartar’ın, sağlık durumu ciddiyetini koruyor.
Orhangazi Belediyesi’nde 2009-2014 yılları arasında belediye başkanlığı görevinde bulunan İsmail Tartar’ın, beyin damarlarının birinde pıhtılaşma tespit edildi.
MedicalPark Hastanesi’nde ameliyat edildikten sonra yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen eski başkana Allahtan şifalar diliyoruz.

“Sağlık için hareket et”


Yurt genelinde sağlıklı beslenme ve hareketli hayat kapsamında obezitenin önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarda öncülüğünü Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı’nın yaptığı, “Sağlık için hareket et” temalı etkinlik ve yürüyüş yapıldı.
Yürüyüşe Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Sağlık Müdürü Volkan Çiğdem ve öğrenciler ile vatandaşlar katılmış.
Gerçekten de obeziteye karşı farkındalık yaratmak için daha çok etkinlikler yapmalıyız.

Yenişehir ‘Kültür Merkezi’ne kavuşuyor


Yenişehir’in kültürel etkinliklerinin yapılabileceği bir yeri olmadığı için benzer programlar düğün salonlarında yapılıyordu.
Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ilçenin bu önemli eksikliğinin giderilebilmesi için Kültür Merkezi inşaatının kaldığı yerden devam edilmeye başlandığını söylemiş.
İçinde 240 kişilik nikah salonu, 90 cep sineması, 500 kişilik konferans salonu, kafeterya ve fuaye alanlarından oluşacak Kültür Merkezi’nin dört ay içinde tamamlanacağı müjdesi verilmiş.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.