Hava Durumu

Bursa’nın taşı toprağı nasıl altın oldu?

Yazının Giriş Tarihi: 09.02.2016 07:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.02.2016 07:13
Bu sözü daha önce Yenişehir için de söylemiştik.
Ancak projeleri açıklanan adeta insanın başını döndüren kentin dört bir köşesindeki yatırımlarla, taşı toprağı altın sözünü Bursa geneli için söylemem de mümkün oldu artık.
Toprak olarak Yenişehir ve Karacabey’i gösterirken, taş benzetmesini de Orhaneli ve çevresi olarak gösterip söylemek mümkün.
Önce Güney Marmara’nın yeni projelerle değiştiği Karacabey özelinden bakarak bölgenin son yıllarda toprağının nasıl 50 kat değer kazandığını aktaralım.
Bursa ile Karacabey arasındaki tarla vasfındaki yerler beş yıl önce bin lira iken, beş yıl içinde 50 kat birden artış göstermiştir.
Bin liraya 1 dönüm yer alırken şimdi 50 bin liraya varan artışlarıyla değeri yükselmiştir.
Baş döndüren artışın nedenlerinden biri, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun Karacabey’in sınırları içinden geçiyor olmasıdır.
Ayrıca bölgeye yapılması planlanan TEKNOSAB Organize Sanayi Bölgesi’nin yer alması tarla vasfı olan bölgeleri arsa konumuna getirmiştir.
Gayrimenkul uzmanları da, 2016 yılının özellikle Yenişehir ve Karacabey’de toprak yatırımcısının en çok kazandığı yıllardan biri olarak öne çıkacağını belirtiyorlar.
Yazımızın başlığında Bursa’nın taşı toprağı altın oldu benzetmesini yaparken toprak olarak Karacabey ve Yenişehir’i göstermiştik ya, taş benzetmesini de Orhaneli bölgesi için ifade ettiğimizi şu şekilde açıklayabiliriz.
Orhaneli ve civarında 500 milyar dolarlık mermer rezervi bulunması bölgenin kaderini değiştirecektir.
Nitekim, Orhaneli Türkiye’deki yeraltı madenleri açısından en zengin bölgelerden biridir.
Burada Mermer Organize Sanayi Bölgesi’nin henüz kurulma aşamasında olmasına rağmen bu durumun duyulmasıyla şu anda yerli ve yabancı 52 yatırımcı firma bölgeye mermer işleme fabrikası açmak için başvuruda bulunmuş. 
Rakamların da gösterdiği üzere, kentimiz geleceği için önem arz eden yatırımların Bursa’nın değerine değer kattığındandır taşı toprağını altına benzetmemiz.

Üç belediye başkanıyla değerlendirme


AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz bir araya gelmiş.
AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, mecliste bu üç ilçeden sorumlu vekil olduğunu hatırlatarak, bu doğrultuda sorunların ve ihtiyaçların görüşüldüğü toplantıda, 2016 yılında hayata geçirilecek çalışmalar ve ilçelerin ihtiyaçlarını belirleyip değerlendirdiklerini açıklamış.

Türkiye’nin cinayet haritası


CHP Milletvekili Erkan Aydın’ın İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya “Ateşli silah ve kesici aletlerin bulundurulmasının, kullanılmasının engellenmesi için önleyici tedbirler alınmakta mıdır?” şeklinde verdiği soru önergesinde dikkatimi çeken şu istatistikleri sizlerle paylaşmak istedim.
En çok cinayet olayının işlendiği ilk 10 il şöyle:
İstanbul (225), Adana (118), İzmir (111), Samsun (106), Bursa (97), Antalya (96), Kocaeli (89), Gaziantep (87), Konya (67), Ankara (66)
Cinayet haritasında ilk 10’a giren iller şunlar:
İstanbul (225 ölü, 108 yaralı), İzmir (98 ölü, 78 yaralı), Adana (98 ölü, 59 yaralı), Gaziantep (93 ölü, 42 yaralı), Bursa (82 ölü, 88 yaralı), Antalya (81 ölü, 59 yaralı), Ankara (67 ölü, 42 yaralı), Kocaeli (63 ölü, 45 yaralı), Samsun (51 ölü, 89 yaralı), Mersin (51 ölü, 16 yaralı)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.