Hava Durumu

Bursa Teknik Üniversitesi kente değer katacaktır

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2015 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2015 08:14
Gururluyuz…
Çünkü;
Bursa Teknik Üniversitesi’nin ana kampusunun Kestel’e yapımına ilişkin konunun muhataplarının da hazır bulunduğu bu denli resmi bir açıklama bugüne kadar yapılmamıştı.
Uludağ Üniversitesi’nden sonra kentimizin ikinci devlet üniversitesi olarak 2010 yılında kurulmuş ve geçici olarak şehir merkezindeki iki ayrı yerde eğitim vermeyi sürdüren BTÜ’nün, şehre katacağı katkıdan çok kampusunun nereye yapılacağı kamuoyunda en çok tartışılan konu olmuştu.
Kenti yöneten siyasi iradenin bu konuda son kararını Kestel olarak daha önce açıklamış olmasına rağmen nedense toplum olarak bir şeyin yapıldığını görmeden o işin yapılabileceği algısını kavrayamıyoruz.
BTÜ’nün Kestel’e yapılacak olmasını istemeyen bir kesimin, kararın değiştirilmesi çabaları sonuçsuz kalmıştı...
Kestel’i şehrin varoşları görüp, “Oraya üniversite mi yapılırmış? Kentin batısı gelişirken doğusuna üniversite olmazmış”
Şeklindeki düşünceye sahip bu zihniyete başta Bursa’nın ve ülkemizin hatta dünyanın gelecekte sayılı teknik üniversiteleri arasına girmeye aday olabilecek BTÜ’nün Kestel’e yapılacak olması en güzel cevap olmuştur.
Dün kampus alanında yapılan toplantıda BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’in söylediği gibi,
“Dün dünde kaldı cancağızım bugün yeni şeyler söylemek lazım” dizilerini, “artık yeni şeyler yapmak lazım” şeklinde uyarlaması geçmişte yaşananların özeti gibiydi…
Artık bu gereksiz söylemleri geride bırakıp Bursa Teknik Üniversitesi kampusu kurulacak arazinin küçük bir bölümünde kalan yerin kamulaştırma sürecinin bir an önce bitirilip inşaatına başlanmalıdır.
Sonrasında temennimiz hayallerin gerçeğe dönüşümünün son aşaması olan üniversitenin hayata geçmesidir…
Çünkü yeni Türkiye’nin geleceği bilginin kaynağı üniversitelerimizde yetişecek bilim adamlarıyla olacaktır.
İşte bu yüzden Kestelli olarak gururluyuz.

Vekil, başkan, rektör birlikte

Bursa Teknik Üniversitesi ana kampusunun Kestel’e kurulmasına yönelik dün arazide ilk kez bölge milletvekili Bedrettin Yıldırım, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Rektör Arif Karademir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çopur, senato üyeleri, Genel Sekreter Prof. Dr. Sami İmamoğlu, dekanlar Prof. Dr. Osman Kopmaz, Prof. Dr. Ramazan Kurt ile bölüm ve daire başkanlarının katılımıyla toplantı yapıldı.
BTÜ kampusunun ilçeye kurulmasına yönelik başlayan süreçten bugüne kadar geçen üç yılı aşkın süredir kampus inşaatının yapımına ilişkin bu kadar kapsamlı katılımın olduğu kadar biz gazetecilerin de yer aldığı bir toplantı yapılmamıştı.
Ana kampusun kurulacağı alanda dün bir araya gelinerek oluşan o fotoğraf karesinin en büyük gururu, buradan mezun olup ülkesine ve dünyaya bilgi yayacak gençlerimiz olacaktır.

BTÜ ile Kestel de gelişecek

10,15 yıl öncesine kadar küçük bir kasaba görünümündeki Görükle’nin bugün geldiği noktayı en somut örnek olarak gösterebiliriz.
Bunun için BTÜ’nün kampus inşaatı tamamlanıncaya kadar Kestel halkı da aynı paralelde bir üniversite şehri olmaya hazır hale getirilmelidir… Bu görev de Kestel Belediyesi’ne düşüyor. Şöyle ki, bundan böyle belediye meclisinin alacağı kararlar da Bursa Teknik Üniversitesi düşünülüp planlanarak alınmalıdır.
Ayrıca dönüşümün sancılı olmaması için ilçe halkına üniversitenin getireceği değişim ve gelişim çok iyi anlatılmalıdır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.