Hava Durumu

“Bursa turizmi için ben de varım”

Yazının Giriş Tarihi: 26.08.2015 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.08.2015 07:59
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, kısa adıyla TÜRSAB, Kültür ve Turizm Bakanlığı adına yetkili bir kurumdur.
TÜRSAB’ın amacı, seyahat acenteliği mesleğinin ve faaliyet alanının temeli olan Türk Turizm sektörünün gelişimine katkıda bulunmaktır.
İçinde Bursa’nın da bulunduğu 38 bölgesel yürütme kurulunu temsilen Türkiye genelinde 9 bin üyesi olan böylesine büyük bir kurumu açıkça söylemek gerekirse Hasan Erdem ile tanıdık.
Erdem, sekiz yıl TÜRSAB Bursa Yürütme Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı süreçte kent turizminin gelişmesi yönünde yaptığı çalışmalarla dikkati çekmekle kalmamış sonuç alınmasını sağlamıştır.
Somut örnek vermek gerekirse, Yenişehir Havaalanı’nın aktif hale geçirilmesi için imza kampanyası düzenlenmiş toplanan 10 bin imza Ulaştırma Bakanlığı’na sunulmuştur.
Ayrıca yine şehrin var olan turizm kimliğini öne çıkarılması adına yerel yönetimlerin turizm odaklı projeler üretmesi çağrısında bulunulmuş bu konuda belediye meclisleri, Ticaret Sanayi Odası üyeleri ve STK’lar sık sık bir araya gelinip bilgilendirilmiştir.
Daha sonra bu görevinden ayrılan Hasan Erdem şimdi de bu kurumun en üst kademesi olan TÜRSAB Genel Başkanlığı’na aday adayı Emin Çakmak’ın yanında yönetim kurulu üyesi adayı.
Türk turizm sektörün lokomotifi TÜRSAB Genel Merkezi’ne giden yolda “Bursa için ben de varım” diyen Erdem, önceki akşam Emin Çakmak’ın da katıldığı Bursa’daki toplantıda göreve seçildikleri takdirde yapacakları hedef projelerini anlattılar.
Toplantıya, TÜRSAB’ın Bursa’da faaliyet gösteren 227 turizm acente sahibi üyesi de katıldı.
Hep yakınmıyor muyuz, Bursa’nın önemli potansiyelleri olmasına rağmen turizmden hak ettiği değeri ve önemi alamadığına…
Velhasıl:
TÜRSAB’ın seçimini Emin Çakmak dolayısıyla da listesinin kazanması durumunda hiç şüphe yok ki, Hasan Erdem’in Bursa turizmi adına bu önemli kurumun içindeki en büyük destekçisi olacaktır.
Bu arada 18 yıldır TÜRSAB’ın genel başkanlığını yapan ve her seçimde “Son kez adayım” diyen Başaran Ulusoy’un hegomanyasına gerçekten de son vermek için “TÜRSAB Hepimizin” sloganıyla bu makamın kimsenin babasının malı olmadığı vurgusu yapılmak istenmesi arzulanan değişimin zamanının geldiğinin ayak sesleri gibi.

Bu proje Karacabey’i uçurur

Gidip görmeyenler için tavsiye ederim.
Bursa’nın Bandırma sınırındaki Karacabey Yeniköy deniz sahili iddia ediyorum kentimizdeki en güzel ve en büyük plajı buradadır.
Tek kötü tarafı, Nilüfer Deresi’nin buradan denize dökülüyor olmasıdır.
Bu da denizin zaman zaman kirlenmesine sebep olmaktadır.
Bunun dışında doğal güzelliğiyle yıllardır keşfedilmeyi bekleyen ve halk arasında Karacabey Boğazı denilen bölgeye Büyükşehir Belediyesi el atmış durumda.
Karacabey Belediyesi’nce hazırlanan, Büyükşehir Belediyesi’nce de onaylanan Yeniköy-Malkara Mevkii Sahil Boyu Çevre Düzenleme Projesi’nin görsel fotoğrafları kamuoyuyla paylaşıldı.
“50 hektarlık alanı kapsayan projenin bittiğinde Karacabey’in turizm alanında devrim niteliğinde olacaktır”  diyen Belediye Başkanı Ali Özkan hiç de haksız sayılmaz.
Umudumuz projenin bir an önce ihaleye çıkarılıp sahil düzenleme çalışmalarına başlanarak bitirilip önümüzdeki yaz sezonuna yetiştirilmesidir.

Bana biraz müsaade

Bir yılın iş yorgunluğunu nasıl olsa 7 Haziran seçimlerinden sonra izin yapar atarız diye düşünüyordum.
Bizim hesap Türkiye gündemine uymadı...
Malum, 1 Kasım’da yapılacak erken seçim kararı, hayalini kurduğumuz izin planını değiştirmemize neden oldu.
Zira her ne kadar seçimlere iki ay var olsa da malum, öncesindeki gelişmeleri siz değerli okuyucularımıza aktarabilmek için görevimizin başında olmamız gerekir.
Uzun lafın kısası bugünden itibaren izne çıkıyorum.
Bir hafta sonra yine bu köşeden buluşmak üzere hoşça kalın, mutlu kalın.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.