Hava Durumu

Bursa uyuma, gençliğine sahip çık!

Yazının Giriş Tarihi: 15.11.2016 01:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 01:11
Hafta sonu Bursa’da önemli bir protesto yürüyüşü yapıldı.
Son yıllarda gençliğin pençesine düştüğü uyuşturucu illetine hayır demek için Osmangazi ilçesinin Zafer, Namıkkemal, Atıcılar, Vatan ve Gülbahçe mahallelerinde oturan iki bin dolayında mahalleli yürüyüş yaptı.
Ellerinde “Madde Bağımlılığına Hayır”, “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yazılı pankartlar açarak yürüyen vatandaşları gören herkes destek verdi.
Bu beş mahallelimizin halkını bu duyarlı oldukları kadar yürekli davranışlarından dolayı kutluyoruz.
Şimdi protestoyu okuduğumuzda çoğumuz sıradan bir tepki olarak görmemeliyiz.
Aksi takdirde uyuşturucu belasının yarın kendi çocuklarına da musallat olabileceğini vatandaşlarımız düşünmelidirler.
Nitekim yurtdışından yasadışı yollarla ülkemize getirilen çeşitli sentetik uyuşturucu maddelerinin temini ve saklanmasının kolay oluşu gençler arasında kullanımını her geçen gün artırıyor.
Ülkemizde olduğu gibi Bursa’da da gün geçtikçe bağımlılık problemi yaşanmasının önüne geçilebilmesi sadece güvenlik güçlerinden beklenmemeli.
Çünkü bu durum toplumsal bir yara haline gelmiştir.
Yaranın kangrene dönüşmemesi için bu konuda her birey sorumluluk üstlenmelidir.
Ayrıca bu toplumsal soruna karşı mücadeleyi tüm sivil toplum kuruluşları, siyasiler, sağlık, emniyet çalışanlarıyla birlikte yapmalıyız. 
Gençlerimize madde kullanımının kendilerine gelecekte getireceği zararları anlatmalıyız.
Şayet çevrenizde madde kullanan kişiler varsa onları dışlamak yerine topluma yararlı insan olarak yetişmelerine katkıda bulunmak, maddeye değil hayata bağımlı olmaları için yardımcı olmalıyız.

Fuar İnegöl’e iyi gelmiş

Geçtiğimiz hafta İnegöl’de düzenlenen 36. MODEF EXPO Fuarı’nda stant açan firmalara katılım belgeleri takdim edildi.
MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Fuar İnegöl’e iyi geldi” diyerek dün sona eren fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede fuarın bu yıl itibarıyla psikolojik kırılmayı atlatmış olduğunu, fuar süresince aldıkları olumlu eleştirilerin bu yönde kendilerini ayrıca motive ettiğini söylemiş.
Bu demek oluyor ki, fuar İnegöl’e iyi gelmiş.

Yüksekokul yarın açılıyor

Orhangazi’de Asil Çelik Fabrikası tarafından inşaatı yapılan, çevre düzenlemeleri ve diğer çalışmaları Büyükşehir Belediyesi ile Orhangazi Belediyesi’nin desteğiyle tamamlanan Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksek Okulu binasının yarın resmi açılışı yapılacak.
Şu an itibarıyla tüm eksiklikleri giderilen MYO binasının açılışını Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş yapacak.

AK Parti, Emekliler Derneği’ni ziyaret etti

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Emekliler Derneği Gemlik Şubesi’ni ziyaret eden AK Parti İlçe Başkanı Zafer Işık ve yönetim kurulu üyeleri emeklilerle bir araya geldiler.
Dernek başkanı Ömer Şimşek, emeklilerin zor durumda olduğunu öncelikle de TOKİ’nin Gemlik’te kendilerine konut yapmasını, promosyonların bir an önce belirlenip verilmesini, hastane katkı payının kaldırılmasını istedi.
Bu istekler üzerine yanıt veren İlçe Başkanı Zafer Işık, emeklilerin taleplerini ilgili milletvekillerine ileterek takipçisi olacaklarının sözünü vermiş.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.