Hava Durumu

Bursa’ya yapacağınız en hayırlı hizmet bu olacaktır

Yazının Giriş Tarihi: 21.12.2016 01:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.12.2016 01:42
Bursa’nın en önemli sorunlarının başında iki konu geliyor.
Biri trafik diğeri ise çevre kirliliğidir.
Özellikle kış aylarında hava kirliliğinin kentimizde iki katına çıktığı bilimsel verilerle ortaya konuluyor.
Hava ve çevre kirliliğinde, geçmişte plansız sanayileşmeyle gelen başıboşluk bugün yaşamı tehdit eder hale gelmiştir.
Bu açıdan ele aldığımızda bile Büyükşehir Yasası’nın ne kadar önemli olduğunu görebiliyoruz.
Şöyle ki, Kayapa, Hasanağa, Çalı, Barakfakih, Yenice, Kurşunlu gibi belde belediye yönetimlerinin sırf bölgelerine fabrika kurulsun diye sonuçlarını düşünmeden sanayileşmeye topraklarını açmasının bugün bedelini ödüyoruz.
Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle her konuda tek başına karar verme yetkisi, belde belediyelerinin kapatılmasıyla Büyükşehir Belediyesi’ne geçti ama atı alan da Üsküdar’ı geçti.
Bir anda mantar gibi kenti çevreleyen özellikle de tekstil ve de boyahane türü fabrikalar, kimyasal karışmış atık sularını tarım alanlarında kullanılan sulama kanallarına, bacasından da zehir saçan dumanını soluyunca gerçekle yüzleştik.
Başta kanser olmak üzere pek çok çevresel faktörlerin neden olduğu hastalıkların artışının nedeni de budur.
Birileri para kazanıp keyif sürerken çevresindekileri zehirlediği umurunda olmayan bazı sanayi kuruluşlarına Büyükşehir Belediyesi, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını uyguladığı cezalarla gösterme çabası içinde.
Su Kirliliği Yönetmeliği’ne uymayıp atık sularını çevreye bırakarak yeraltı su kaynaklarını kirleten 233 işyerine Kirlilik Ödeme Payı uygulaması kapsamında 20 milyon lira ceza kesildiği açıklandı.
BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, bu tür işletmelerle yasaların verdiği yetki kapsamında mücadele etmeyi sürdüreceklerini vurguluyor.
Biz de diyoruz ki:
Bu kentte yaşayan her canlıyı ilgilendiren hayati önem taşıyan konunun üzerine kararlılıkla gidilmesi Bursa’ya yapılan en hayırlı hizmetiniz olacaktır.
Bu sorumluluğunuzun aksi durumda bir vebali olduğunu da unutmayın…

İnegöl TSO, bunu hep yapıyor

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), üyelerine yönelik çalışma hayatında verimliliğin, kalitenin ve üretimin artırılmasına yönelik eğitim çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. 
Kişisel verimlilik ve başarı eğitimi yarın düzenlenecek günübirlik programda, üye firmaların yöneticileri ve idari personeline verimlilik ve başarının püf noktalarını Kamuran Dinçsoy anlatacak.
Eğitimin, üniversite mezunu olmanın bazen ikinci planda kalıp ortaya koyacağınız verimlilik ve başarının öne çıktığı günümüz koşullarında kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu düşünüyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.