Hava Durumu

Bursa’ya yapılmış en önemli hizmet bu olacaktır

Yazının Giriş Tarihi: 06.11.2016 02:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.11.2016 02:05
Daha sağlıklı ve yaşanabilir bir Bursa hedefi doğrultusunda organize sanayi bölgelerinin dışında kalan 2 bin işletmeyi on ayda tek tek inceleyen Büyükşehir Belediyesi, çevre ve halk sağlığına zarar verdiği gerekçesiyle 57 tesisi mühürlemiş.
Özellikle son yıllarda şikayet konularının başında gelen çevre kirliliği adına bu haber son derece sevindirici.
Yanlış anlaşılmasın, biz fabrikaların mühürlenip kapatılmasına sevinmiyoruz.
Gerçek şudur ki, tüm uyarılara rağmen fabrikaların çevreye zarar vermeyi sürdürüyor olması doğru değildir.
Şu unutulmamalıdır ki, her canlı, sağlıklı ve dengeli çevrede yaşama hakkına sahiptir.
Bu yasalarla belirlenmiş Anayasal bir haktır.
Büyükşehir Belediyesi’nden gönderilen bilgi notunda konu şöyle aktarılıyor:
“Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca, işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadan faaliyet gösterdiği tespit edilen 249 tesiste denetim faaliyetlerine başlandı. Ocak–Ekim 2016 arasında Nilüfer, Gürsu, Kestel, Mustafakemalpaşa, İnegöl ve Keles ilçelerindeki 130 tesiste denetimler tamamlanırken, bu kapsamda 60 işletmenin ruhsat almasına yönelik çalışmalara başlandı. Envanter çalışması kapsamındaki 22 tesis başta olmak üzere toplamda 57 tesis de çevre ve halk sağlığına oluşturduğu olumsuz etkilerden dolayı mühürlendi”
Açıklamanın devamında ise detaylar şöyle anlatılıyor:
“Sanayi tesislerinin çalışmalarını Çevre Kanunu kapsamında yürütüp yürütmediğini kontrol etmek amacıyla yetkili kurum ve kuruluşların işbirliğiyle yapılan denetimlerde işletmeler ÇED yönetmeliği, çevre izni, su kullanımı, atık su ve atık durumu gibi 12 farklı başlıkta denetleniyor. Çevre mevzuatının daha etkin uygulanması için sanayi tesislerine verilen izinlere uygunluğu incelenmektedir”
Denetimlerin devamlılığı ve yasaların öngördüğü yaptırımların uygulatılmasının bu kente yapılmış en önemli hizmet olacağı unutulmamalıdır.

Bravo Mustafakemalpaşalılara

Mustafakemalpaşa’da lösemi hastası 5 yaşındaki Resul Acar için sosyal medyada başlayan kök hücre kan bağışı kampanyası çağrısı, belediyesi ve Kızılay’ın da destek vermesiyle 430 kişiden 94 ünite kan toplanmış.
Demem o ki, bu aynı zamanda ortaya konulan toplumsal duyarlık başarısıdır.
Bravo Mustafakemalpaşalılara

Selo meseleyi eksik anlamış

Selahattin Adıgüzeller’in bedenini kadavra olarak bağışladığını açıklayan Mustafa Özdal için yazdığı yazısı eksik kalmış.
Selo’ya hatırlatayım istedim...
Sevgili Selocum, Özdal kalbini değil, tıp öğrencilerinin Anatomi derslerinde deney olarak kullanılmak üzere tüm bedenini bağış yapmış.
Yani, Mustafa’nın bedeni tıp eğitiminde yaşayacak demektir.
Sen çok yaşa Mustafa e mi.

Hayvan severler Orhangazi’de buluştu

Hayvan Hakları Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyeleri (HAYKONFED) son günlerde sosyal medyaya yansıyan olumsuz haberler nedeniyle Bursa’da incelemelerde bulunmak üzere Mudanya, Osmangazi, Nilüfer, Gemlik hayvan bakım evlerine ziyaretlerinde tespit ettikleri eksikliklerin giderilmesi yönünde Orhangazi’de bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yapmışlar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.