Hava Durumu

Bursa’yı huzurlu ve güvenli bir şehir yapan etken nedir?

Yazının Giriş Tarihi: 09.02.2015 06:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.02.2015 06:57
Kentimiz son yıllarda İstanbul’dan sonra en çok göç alan şehir olmasına rağmen “aman nazar değmesin” asayiş olaylarında tam tersi bir durum yaşanıyor.
Yurdumuzun her bölgesinden göç almasıyla nüfusu 3 milyona yaklaşan Bursa’da, huzur ortamı hakim olmasının elbette pek çok nedenleri var.
Bunun analizi en güzel şöyle yapılabilir.
Diğer illere göre Bursa’yı kıyasladığımızda uyuşturucu ve polis kayıtlarında ‘adi suç’ olarak tabir edilen yaralama ve cinayet dışında toplumun can ve mal güvenliğine kasıt olaylarının minimum seviyede olmasıdır.
İşte, Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nün, 2014 yılında yaptığı çalışmaların asayiş profili rakamlarla şöyle;
2014 yılında cinayet olayında azalma görülüyor.
2013 yılında 60 kişi öldürülürken, 2014 yılında bu sayı ise 47’ye düşmüş.
Cinayet olayına karışan 66 kişi yakalanıp sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştır.
2014 yılında cinayet olayına karışan şahıslardan 33 adet tabanca, 6 adet av tüfeği, 27 adet kesici ve delici alet ile 112 adet havai fişek ele geçirilmiş.
Bir önceki yılda ise 11 adet tabanca, 3 adet av tüfeği ile 18 adet kesici ve delici alet ele geçirilmişti.
2014 yılı asayiş vukuatları arasında bir faili meçhul cinayet görülüyor.
Buna göre Bursa’daki cinayet olaylarında 2013 yılı içerisindeki 2012 yılına göre yüzde 6 artış gösterirken, 2014 yılında ise 2013 yılına göre yüzde 5 azalma görülüyor.
En çok karşılaşılan hırsızlık oranlarında da ciddi oranda bir düşüş söz konusu.
Şöyle ki, evden, işyerinden, otodan hırsızlık, kapkaç ve yankesicilik olaylarında 2013 yılında yüzde 8 artış gözlenirken 2014 yılında yüzde 13 oranında azalma meydana gelmiş.
Sonuçlar gösteriyor ki, vatandaşların hem can hem mal güvenliğinin en fazla risk altında olduğu evden hırsızlık olaylarında alınan etkin önlemlerle yüzde 29 oranında azalma sağlanmıştır.
Şu da bir gerçektir ki, Bursa’nın huzur ve güvenli şehir olmasında en önemli etkenlerden biri de, bu kentte yaşayan insanların olaylara duyarlı davranıp güvenlik güçlerine yardımcı olmasıdır.
NOT. Yukarıda aktardığımız sonuçlar polisin kentimizdeki sorumluluk bölgesinden ibarettir.

GENÇ BURSASPORLULAR DERNEĞİ GECESİNDEN ÇIKAN SONUÇ…

Genç Bursasporlular Derneği’nin önceki akşam düzenledikleri geleneksel gecede ortaya çıkan görüntü, kentli insanının yeşil-beyaz renklerine olan sevgisinin en güzel örneği sergilenmişti.
Adı her ne kadar dayanışma yemeği olsa da her derneğin yapabildiği sıradan bir gece değildi bu.
Çünkü burada, tek amaç Bursaspor…
Gecenin düzenlendiği akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’da olması nedeniyle belediye başkanları, siyasiler ve işadamlarının katılım sağlayamadığı geceye genel menajer Adil Cenkçiler ile birlikte katılan Bursasporlu futbolcuların kanımca ne kadar büyük bir camiada futbol oynadıklarını hissetmeleri açısından önemliydi.
Geceye Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ile Bursaspor Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı’nın yanı sıra eski başkanlardan Remzi Cinoğlu ve Recep Günay da katılanlar arasındaydı.
Bence geceye damgasını vuran iki unsur vardı…
Birincisi katılımın yoğun oluşu.
Diğeri ise Başkan Recep Bölükbaşı’ın, “Takımına sevdalı bu camiaya bir, iki kupa yetmez, daha fazla kupalar getirmeliyiz Bursa’ya. Bunun için buradayız” sözleri olmuştur.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.